Hokej-MS16: Proti Fínom v bránke s Hudáčkom a veľký zmenami v útoku

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 12:40 • 2 min
Hokej-MS16: Proti Fínom v bránke s Hudáčkom a veľký zmenami v útoku

PETROHRAD - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na nedeľňajší duel B-skupiny MS proti Fínsku v bránke s Júliusom Hudáčkom a kompletne zmenenými útočnými formáciami.

slovakia

left justify in out

Elitnú by mali vytvoriť Martin Bakoš, Marek Viedenský a Tomáš Jurčo. Otázny je štart obrancu Christiána Jaroša, ktorý dostal v sobotu proti Kanade (0:5) pukom do tváre.

 

Stopercentne fit sa po stretnutí necítil ani Viedenský, napriek žalúdočným problémom by však mal nastúpiť. Väčší otáznik visí nad Jarošom. "Dostal priamu strelu do sánky, našťastie to nie je zlomené. Je otrasený, bolí ho hlava, ale veríme, že bude hrať. Žalúdočné problémy trápili zasa 'Vieďa' (Marek Viedenský, pozn.), navyše v závere zápasu tiež dostal pukom, ale mal by byť v pohode. Som rád, že hráme až večer, chlapci si mohli dlhšie vydýchnuť. Nedá sa všetko zahojiť a vyliečiť, ale napriek tomu ideme na to," uviedol na dopoludňajšom rozkorčuľovaní tréner Zdeno Cíger.

 

Keďže ani sobotňajší duel proti suverénnej Kanade nepriniesol v slovenskej hre pozitívny efekt, kouč sa rozhodol prehádzať útočné formácie. Nezostal v nich kameň na kameni. "Nemáme veľmi na výber, ale dôležité bude, aby sa chalani naďalej snažili, bojovali do konca ako tím. Trošku by sme si mali začať viac veriť, hoci viem, že proti veľkej kvalite sa ťažko hrá. Máme ešte dva zápasy. Verím, že nejaké bodíky získame," uviedol Cíger.

 

Jeho zverenci majú cestu do štvrťfinále MS stále otvorenú, v záverečných dvoch dueloch základnej fázy proti Fínom a USA však musia bodovať. Zároveň sa spoliehať na to, že Nemcom sa to proti Američanom a Maďarom nepodarí vo veľkom. "Ešte sme neskončili, môže sa to všelijako zamotať. V tejto fáze je už veľmi ťažké chlapcov namotivovať, všetci chcú, idú naplno, snažia sa. Hrať za reprezentáciu je obrovská zodpovednosť a chalani to naplno prežívajú. Keďže Kanaďania nám nedali nič zadarmo, ani od Fínov nemôžeme očakávať nejaké poľavenie. Musíme byť trpezliví a musíme bojovať," zdôraznil Cíger.

 

Slovenskí reprezentanti nastúpia proti Fínom v Športovom paláci Jubilejnyj o 19.15 SELČ.

 

Predpokladaná zostava SR proti Fínsku:

J. Hudáček - Sekera, Marinčin, Švarný, Meszároš, Mikuš, Graňák, Jaroš - Bakoš, Viedenský, Jurčo - L. Hudáček, Réway, Dravecký - Skalický, Lušňák, Cehlárik - Bartánus, Marcinko, Daňo

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies