Hokej-MS11: "Môj osud má v rukách vedenie federácie," tvrdí tréner Bykov

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 12:03 • 2 min
Hokej-MS11: "Môj osud má v rukách vedenie federácie," tvrdí tréner Bykov

Hokej-MS11: "Môj osud má v rukách vedenie federácie," tvrdí tréner Bykov

slovakia

left justify in out

img

Dve zlaté medaily (2008, 2009), jedno striebro (2010) a jeden bronz (2007) je bilancia trénera Vjačeslava Bykova počas jeho účinkovania na trénerskej lavičke zbornej Ruska na svetových hokejových šampionátoch. Až jeho štvrtá účasť s mužstvom na MS sa skončila bez medaily, po semifinálovej prehre s Fínskom (0:3) sa prehrou skončil aj ruský súboj s Českom o bronz (4:7).
      Preto jeho budúcnosť pri reprezentačnom mužstve je momentálne predmetom diskusií. Ak by získal hocijakú medailu, jeho kontrakt by sa vraj automaticky predĺžil o ďalšie dva roky. O tom, čo bude nasledovať po štvrtom mieste, nevie. "Môj osud má v rukách vedenie federácie," citovala Bykova oficiálna internetová stránka KHL a o tom, či sám neplánuje odísť, dodal: "Podmienky mojej zmluvy mi o tom nedovoľujú hovoriť."
      Na otázku, že v Bratislave prehrali až päť zápasov, Bykov len stroho uviedol: "Aj taký býva život." Podľa neho nebolo mužstvo po fyzickej stránke pripravené zle. "Zlyhali sme v kolektívnom poňatí. Príčiny toho je ale ťažké objasniť. Chýbala nám zohratosť, príkladom bol súboj o tretie miesto. Za dva dni bolo ťažké urobiť nejaké korektúry. Inokedy sa nám to darilo, teraz nie. Myslím si, že musíme prehodnotiť našu politiku."
      Či by Bykov niečo zmenil, ak by zostal pri mužstve aj naďalej, len konštatoval: "Zobrali sme do mužstva najlepších hráčov z KHL a NHL. A nasilu brať mladých hráčov je veľmi ťažké. Ak dáme šancu mladým, tak oni musia byť na úrovni hokejistov, ktorých máme dnes. Otázkou mladých sme sa zaoberali už veľmi dávno. Bolo tu želanie postaviť veľa mladíkov na tento turnaj, no dôležitý bol konečný výsledok. Vo švédskom aj kanadskom tíme mladí hokejisti hrajú vedúcu úlohu aj vo svojich kluboch, ale u nás to tak nie je."
      Na tvrdenie, že šancu mali dostať hráči z tímu do 18 rokov, ktorí v tomto roku získali titul majstrov sveta, Bykov zareagoval: "To som mal zobrať celé to mužstvo do Bratislavy? Z toho mužstva sme vzali Vladimira Tarasenka a keby nebol zranený, tak by hral aj Jevgenij Kuznecov. To je všetko."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies