Hokej-MS11: IIHF v Bratislave chválila, Slovan i Slováci budú mať super šatňu

NETKY.SK • 14 Február 2011, 12:41 • 2 min
Hokej-MS11: IIHF v Bratislave chválila, Slovan i Slováci budú mať super šatňu

Hokej-MS11: IIHF v Bratislave chválila, Slovan i Slováci budú mať super šatňu

slovakia

left justify in out

img

Radosť z víťazstva slovenského tímu, spokojnosť fanúšikov a žiadne sťažnosti zo strany funkcionárov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Všetky tieto skutočnosti referoval generálny riaditeľ organizačného výboru MS 2011 Igor Nemeček po skončení turnaja Slovakia Cup.
Slovenská reprezentácia pokrstila zrekonštruovaný zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave triumfom nad Nemeckom a Švajčiarskom, vďaka čomu si vybojovala prvenstvo na domácom podujatí. Hoci sa zápasy odohrali z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác pred značne redukovanou diváckou kulisou, podľa Nemečka turnaj splnil to, čo si od neho organizátori sľubovali. "Som rád, že turnaj sa skončil víťazstvom nášho tímu a že sa nám po dlhých rokoch podarilo vyhrať nejaké podujatie. Je to o to cennejšie, že sa tak stalo v novej hale a proti ťažkému súperovi. Som rád, že sa turnaj odohral v Bratislave a že sme umlčali aj tých neprajníkov, ktorí tvrdili, že ešte treba počkať a zápasy hrať až v apríli. Mám z toho veľmi dobrý pocit, vyskúšali sme si veci, ktoré sme potrebovali. Ukázalo nám to veľa pozitív, ale aj skutočností, ktoré ešte treba v budúcich dňoch doladiť tak, aby sme mohli pred MS prevziať halu v zodpovedajúcom stave," uviedol Nemeček.
Turnaj sa odohral pod drobnohľadom funkcionárov IIHF, ktorých viac ako samotný hokej zaujímali technické aspekty štadióna, kabíny či skladové priestory. Podľa Nemečka sa do Bratislavy pred začiatkom samotného šampionátu vrátia ešte minimálne trikrát: "Ľudia z IIHF sa tentoraz zamerali predovšetkým na techniku. Skúšala sa štatistika a rôzne systémy, vrátane videosystému. S technikou vyjadrili maximálnu spokojnosť a označili ju za najlepšiu, aká je v súčasnosti k dispozícii."
Zo zistených negatív Nemeček spomenul mäkší ľad, čo vysvetlil tým, že plocha bola v prevádzke necelý týždeň a počas finále to už bolo podľa jeho slov omnoho lepšie. Druhým negatívnym javom bol neskorý príchod niektorých divákov do haly. "Pre fanúšikov je samozrejme štadión niečím novým, nie všetci prišli na svoje miesta včas. Musíme im vysvetliť, aby na štadión prichádzali skôr, pretože tak ako na Slovakia Cup-e, aj počas MS budú bezpečnostné prehliadky," uviedol a prezradil aj výsledky komunikácie s divákmi v hale: "Čo som sa mal možnosť rozprávať sa s ľuďmi, každý vyzdvihoval skutočnosť, že štadión nie je žiadny kolos, no zároveň nič malé, také akurát. Ľudia mali možnosť na vlastné oči sa presvedčiť, že je to naozaj pekný kultúrno-športový stánok, kde v budúcnosti budú môcť byť ďalšie športové a kultúrne akcie a že v Bratislave bude konečne dôstojná aréna."
Ako jednu z najsilnejších stránok štadióna Nemeček označil nadštandardnú vybavenosť hráčskych kabín. Zo strany zúčastnených tímov dostal pozitívnu spätnú väzbu s pochvalnými hlasmi, že sú na vysokej úrovni. "Všetky štyri tímy si šatne pochvaľovali, hoci musím povedať, že Slovensko bude mať ešte lepšiu. Tá ešte nie je hotová, bude to kabína Slovana Bratislava, ktorá bude k dispozícii v apríli," vysvetlil a zároveň vyjadril želanie, že Slovan odohrá play off už na novom štadióne: "Slovan môže hrať vyraďovaciu časť už tu, to však záleží na rozhodnutí vedenia Slovana a pochopiteľne na vývoji play off. Pre nás by to bolo fajn, vytvoril by sa tak ďalší priestor na testovanie haly."
Štadión až do štartu MS čakajú dokončovacie práce, či už v hlavnej, alebo vedľajšej hale. Dôležité podľa Nemečka bude to, aby boli obe haly koncom februára pripravené na kolaudáciu a potom ešte bude čas na odstraňovanie prípadných nedostatkov, ktoré sa objavia: "V apríli (13. a 15.) ešte odohráme v Bratislave dva prípravné zápasy so Švédskom. Počas nich chceme, aby už bolo všetko hotové a aby zápasy boli skutočne generálkou pred MS."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies