Hokej-MS11: Demitra sa teší na tím, na "úžasnú" halu, trochu sa obáva dopravy

NETKY.SK • 3 Február 2011, 08:24 • 2 min
Hokej-MS11: Demitra sa teší na tím, na "úžasnú" halu, trochu sa obáva dopravy

Hokej-MS11: Demitra sa teší na tím, na "úžasnú" halu, trochu sa obáva dopravy

slovakia

left justify in out

img

V kabíne slovenskej hokejovej reprezentácie sa po roku opäť objaví útočník Pavol Demitra. Skúsený center naposledy obliekol najcennejší dres v neúspešnom súboji o bronz na ZOH vo Vancouveri. Pred prípravným turnajom Slovakia Cup v Bratislave vyslovil vieru, že sa zíde dobrý kolektív a podujatie splní svoj účel.
      Tréner Glen Hanlon pozval na turnaj až desiatich medailistov zo svetových šampionátov. Demitra má zatiaľ v zbierke iba jeden cenný kov z roku 2003, keď Slovensko získalo na MS vo Fínsku bronz. "Určite sa teším, že sa znova objavím v reprezentačnej kabíne. V nominácii sú aj mladí chalani, ale väčšinou tá staršia partia. Myslím si, že bude dobrý kolektív. Najdôležitejšie bude, aby sme zabrali na samotných MS. Prípravný turnaj slúži na zohranie a vyskúšanie rôznych herných situácií tak, aby sa systém dal dokopy," zdôraznil pre TASR Demitra.
      Výkony 36-ročného hokejistu s bohatými zámorskými skúsenosťami, v súčasnosti pôsobiaceho v ruskom Lokomotive Jaroslavľ, Hanlon pozorne sledoval a Demitru niekoľkokrát kontaktoval. "S trénerom sme si vymenili niekoľko mailov, párkrát sme spolu hovorili telefonicky a bol tu aj na jednom zápase. Na všetkom sme dohodnutí, no myslím si, že aj na zraze v Trenčíne bude dostatok priestoru na vzájomnú komunikáciu," myslí si Demitra.
      Slovakia Cup má byť premiérou zrekonštruovaného zimného štadióna v Bratislave, ktorý bude na prelome apríla a mája jedným z dvoch dejísk domácich MS. Demitra sa na zápasy v novej aréne teší a nemá obavy ani pre mierny časový sklz stavebných prác. "Na obrázkoch vyzerá hala úžasne. Určite to bude aj v skutočnosti pekná hala, len si neviem predstaviť, ako bude vyriešená doprava v jej blízkosti. Myslím si, že časové sklzy pri podobnej výstavbe majú všetky krajiny. Pri svetových šampionátoch sa veci dolaďujú na poslednú chvíľu, považujem to za normálne a som presvedčený, že sa všetko stihne," skonštatoval.
      Enklávu slovenských hokejistov v Kontinentálnej hokejovej lige nedávno rozšíril kapitán majstrov sveta z roku 2002 Miroslav Šatan, ktorý si však krátko po podpise zmluvy s Dinamom Moskva privodil zranenie ruky. "S Mirom nie som v kontakte, viem však o jeho zranení. Je to dosť nešťastie, odohral iba pár zápasov a zlomil si zápästie, čo je pre hokejistu nepríjemné zranenie. Verím však, že sa včas stihne dať dokopy," okomentoval Demitra Šatanovo zranenie.
      Samotný Demitra sa v KHL zaradil medzi najlepších hráčov súťaže, čoho dôkazom je zisk ocenenia pre najlepšieho útočníka za mesiaca január. Demitra strelil v 11 januárových zápasoch osem gólov, pričom dvakrát sa prezentoval hetrikom: "Určite ma to veľmi teší. Keď človeka v takejto súťaži získa podobné ocenenie, je to veľká pocta. Vďačím za to aj tomu, že v klube sa o nás starajú, máme vytvorené výborné podmienky, porovnateľné s tými v NHL a hokej si vychutnávam. Posledné dva roky to nebolo podľa mojich predstáv. Tréner mi dôveruje a nášmu útoku dáva na ľade dostatok priestoru. Mojim spoluhráčom aj celému mužstvu sa darí, hoci posledný zápas sme prehrali. Vyhrali sme však našu konferenciu a skupinu, čo bol náš predsezónny cieľ a teraz nás čaká najdôležitejšia fáza ročníka. Verím, že v play off pôjdeme ďaleko."
      Bývalý hráč Vancouveru, Minnesoty, Los Angeles, St. Louis a Ottawy si svoj ruský angažmán pochvaľuje. Podľa jeho slov je spokojný so všetkým, prekáža mu len neprítomnosť rodiny. Z miery ho nevyviedol ani minulotýždňový teroristický útok na moskovské letisko Domodedovo, pri ktorom zahynulo 36 ľudí a ďalšia stovka utrpela vážne zranenia. "Po tejto udalosti sa podstatne sprísnili kontroly a verím, že sa už nič podobné nestane. Každý má teraz trochu strach, no ako hovorím, kontroly sú ďaleko prísnejšie. Teraz už treba prísť na letisko s troj až štvorhodinovým predstihom, aby všetko vybavil," dodal pre TASR Demitra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies