Slováci sa uzdravili, Vůjtek má už všetkých hráčov

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 14:30 • 2 min
Slováci sa uzdravili, Vůjtek má už všetkých hráčov

MINSK - Zdravotný stav v kabíne slovenských hokejistov sa v posledných hodinách výrazne zlepšil a tréner Vladimír Vůjtek bude môcť postaviť na večerný duel s Talianskom najsilnejšiu zostavu.

slovakia

left justify in out

Do hry by už mali zasiahnuť aj útočníci Marcel Haščák, Tomáš Marcinko a Marek Hrivík, ktorí pre vírusové ochorenie a teploty nenastúpili na piatkový súboj so Švédskom.

 

"Situácia a zdravotný stav sa zlepšil u všetkých troch hráčov, ktorí nenastúpili v piatok. Taktiež je to oveľa lepšie aj u Ivana Švarného, ktorého sme proti Švédsku šetrili od druhej tretiny. Všetci dnes môžu nastúpiť a verím, že zápas dohrajú do úspešného konca. Zdravotný stav nie je u nikoho stopercentný, ale nie je zlý natoľko, že by nemohli nastúpiť," informoval lekár slovenského tímu Ján Grauzel. 


Do slovenskej bránky pôjde opäť Ján Laco, prvýkrát mu bude robiť náhradníka Július Hudáček, keďže Jaroslav Janus si proti Švédom poranil koleno. Tréner Vladimír Vůjtek oslavuje v sobotu 67. narodeniny a rád by k nim dostal trojbodový dar proti Taliansku. Slováci budú favoritmi stretnutia. "Od rána som mal veľa blahoželaní. Vyhrať je pre nás dnes povinnosť a musíme ísť za týmto cieľom. Každý súper je na šampionáte ťažký a každý chce vyhrať zápasy. Uvidíme, v akom fyzickom stave budú hráči, ktorí v piatok nehrali. Je lepšie, že môžeme dať dokopy štyri formácie. Verím, že stretnutie proti Taliansku zvládnu k našej spokojnosti," doplnil Vladimír Vůjtek. 


Slováci v rámci regenerácie, naberania síl a uzdravovania v sobotu predpoludním vynechali rozkorčuľovanie, zostali v hoteli a do haly Čižovka sa presunú až pred zápasom, ktorý sa začína o 19.45 h SELČ. 

Predpokladaná zostava SR: J. Laco - K. Sloboda, Marek Ďaloga, J. Valach, Švarný, V. Mihálik, Marinčin, Čerešňák - Šatan, Hrivík, L. Nagy - Miklík, J. Mikúš, Tatar - Marcel Haščák, Marcinko, Pánik - Skokan, A. Šťastný, Réway - Viedenský 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies