KHL: Medvedev:

NETKY.SK • 11 Január 2014, 13:53 • 2 min
KHL: Medvedev:

BRATISLAVA - Milan Ftáčnik (primátor Bratislavy): "Vďaka KHL sa Bratislava stala hokejovým mestom. Aj keď na Slovensku je športom číslo jeden futbal, v Bratislave to neplatí. V Bratislave je športom číslo jeden práve hokej."

slovakia

left justify in out

Spolu 49 hokejistov z mužstiev Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) je v nomináciách reprezentačných družstiev jednotlivých krajín pre blížiace sa ZOH 2014 v Soči (7. - 23. februára). Z nich desať sa predstaví v sobotu v Bratislave v Zápase hviezd KHL.

To boli prvé čísla, ktoré na stretnutí s novinármi zdôraznil prezident KHL Alexander Medvedev. Ako šéf súťaže ďalej uviedol, práve spomenutá sila a kvalita aktérov prestížneho duelu medzi výbermi Západnej a Východnej konferencie sľubuje priaznivcom tohto kolektívneho športu nevšedný športový a spoločenský zážitok. "Navyše, bratislavský súboj hviezd je výnimočný preto, lebo bude v olympijskom roku," pripomenul Alexander Medvedev. 

Šéfa KHL zaujal v Bratislave už piatkový súboj bývalých hokejových hviezd Česko-slovenska a Ruska, ktorý osobne považoval za veľmi dobrú pozvánku na sobotňajšie meranie síl najlepších hráčov KHL. 

"Ľudia si počas tohto stretnutia prišli na svoje, videli zaujímavý duel, veľa pekných gólov, takže teraz máme čo robiť, aby sme sa legendám, ktoré sa v Bratislave stretli, aspoň vyrovnali," skonštatoval prezident KHL Alexander Medvedev. 

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik na margo chystaného Zápasu hviezd KHL zdôraznil, že pre hlavné mesto Slovenska je veľkou cťou byť hostiteľom 6. pokračovania duelu elitných hráčov kvalitnej medzinárodnej súťaži, v ktorej momentálne hrajú kluby z ôsmich krajín. 

"Vďaka KHL sa Bratislava stala hokejovým mestom. Aj keď na Slovensku je športom číslo jeden futbal, v Bratislave to neplatí. V Bratislave je športom číslo jeden práve hokej," uviedol prvý muž bratislavskej radnice a pokračoval: "Najlepšie to vidieť vtedy, keď Slovan hrá doma. Priaznivci hokeja už dávno pred stretnutím obliehajú tunajší zimný štadión, aby sa dostali k podpisom hráčov z tímov KHL. Atmosféra na zápasoch je vynikajúca, štadión je pravidelne vypredaný, lebo na zápasy KHL nechodia iba Bratislavčania, ale fanúšikovia hokeja z celého Slovenska." 

K slovám primátora Ftáčnika sa pridal aj kapitán tímu Západu Iľja Kovalčuk, ktorý pripomenul, že bratislavskí diváci hokej nie iba milujú, ale mu aj rozumejú. Preto bude spoluhráčov pred súbojom nabádať, aby ho odohrali podľa možnosti naplno a divákov neukracovali, lebo Bratislavčania sú hokejoví odborníci. Kapitán Východu Sergej Moziakin verejne sľúbil, že mužstvu zo Západu na ľade nič neodpustia, lebo v doterajšej bilancii vzájomných duelov majú zatiaľ pozitívnu bilanciu a tú si budú chcieť zlepšiť v bratislavskom meraní síl. 

Prezident KHL Medvedev sa nevyhol ani otázke, či bolo zložité zorganizovať Zápas hviezd v olympijskom roku. "Nebolo to jednoduché. Najťažšie bolo nájsť vhodný termín. Kalendár je riadne naplnený, ale po poradách s funkcionármi jednotlivých klubov KHL sme predsa našli jeden vhodný deň. Zápas hviezd nie je veľkým sviatkom iba pre divákov, ale aj pre hráčov. Je to posledná možnosť, keď sa hráči môžu pred play-off stretnúť vo voľnejšej priateľskej atmosfére. Záver súťaže im už takú možnosť nedáva. Vtedy sa už hrá o Gagarinov pohár," vysvetlil šéf KHL. 

Novinárov zaujímali aj dôvody, prečo sa tento hviezdny duel nehral v Prahe, kde mal pôvodne byť. "Najväčším problémom Prahy sú stále nevyriešené vlastnícke vzťahy okolo tamojšieho štadióna. Preto sme Zápas hviezd ponúkli Bratislave, kde sme pre naplnenie našej myšlienky našli ochotných ľudí. Rokovania s nimi boli veľmi konštruktívne a priateľské," vysvetlil prvý muž KHL. 

Alexander Medvedev počas tlačovej besedy definoval aj prínos Slovana Bratislava do nadnárodnej súťaže, ktorej je prezidentom: "Slovan priniesol do KHL svoj herný štýl, ktorého korene siahajú do niekdajšieho československého hokeja. Aj keď slovenský hokej sa dnes už od českého dosť odlišuje, slovenskí hokejisti majú stále svoju vysokú kvalitu. Za všetkých spomeniem Šatana, ktorý síce už ohlásil ukončenie kariéry, ale nedávno sa vrátil do Slovana. Aj on sa zaslúžil o silu tohto mužstva." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona