HOKEJ: Deyl je po operácii kolena, Košičania sa dohodli s Nemčíkom

NETKY.SK • 10 December 2020, 18:40 • 2 min
HOKEJ: Deyl je po operácii kolena, Košičania sa dohodli s Nemčíkom

HC Košice museli angažovať nového obrancu.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA 10. decembra (SITA) - Hokejový obranca Radek Deyl musí podstúpiť plastiku krížneho kolenného väzu a s najväčšou pravdepodobnosťou už v tejto sezóne v drese HC Košice nenastúpi. Skúsený 31-ročný bek hrával za pomoci liekov na tlmenie bolesti, ale tento stav bol neudržateľný. Po konzultácii s tímovým lekárom Tomášom Ševčíkom napokon padlo rozhodnutie, že je lepšie podrobiť sa operácii, aby nedošlo k ohrozeniu zdravia, ktoré by mohlo znamenať koniec kariéry. Informuje o tom oficiálny web HC Košice.

 



Košičania sa rozhodli situáciu rýchlo riešiť a do svojich radov angažovali Martina Nemčíka. Na spolupráci sa dohodli do konca sezóny. Vzhľadom na situáciu, ktorá nastala ohľadom zdravotného stavu Radka Deyla a odchodu Dávida Mudráka späť do zámoria, nám zostalo len 7 obrancov. Som rád, že sa nám podarilo narýchlo dohodnúť s Martinom Nemčíkom. Je to veľmi poctivý, pracovitý a kvalitný defenzívny obranca, ktorý má výborné fyzické parametre. Hrá dôrazne a v osobných súbojoch je pre súpera veľmi nepríjemný. Som presvedčený, že spoločne s Martinom Bellušom ustrážia našich rozdielových aj mladých hráčov a v prípade potreby zabezpečia na ľade patričný poriadok," uviedol Jan Šťastný, športový riaditeľ a hlavný tréner A-tímu HC Košice:

Nemčik dosiaľ odohral v slovenskej extralige 163 zápasov, obliekal si dresy Dukly Trenčín a Banskej Bystrice. Svoju najúspešnejšiu sezónu zažil práve v Banskej Bystrici, keď v roku 2019 získal majstrovský titul. Počas dvoch rokov drese "Baranov" odohral 81 stretnutí, v ktorých si pripísal 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií. Taktiež má skúsenosti aj s EBEL ligou, v ktorej hrával za Znojmo a 3 roky pôsobil v zámorskej ECHL.

Hokejisti HC Košice po vlažnom úvode sezóny v Tipos extralige prepli na vyšší rýchlostný stupeň a z posledných šiestich zápasov vydolovali päť víťazstiev. Košičanom patrí v tabuľke tretia priečka za popradským lídrom a Nitranmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona