Hoenessov režim v base: Budíček pred 6.00 a povinná práca

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 17:39 • 2 min
Hoenessov režim v base: Budíček pred 6.00 a povinná práca

MNÍCHOV - Bývalý prezident futbalového klubu Bayern Mníchov Uli Hoeness si bude musieť zvyknúť na diametrálne odlišný režim, než na aký bol zvyknutý.

slovakia

left justify in out

V najbližších týždňoch totiž nastúpi do výkonu trestu odňatia slobody na tri a pol roka za daňové úniky. Bývalý nemecký futbalový reprezentant Hoeness si odpyká trest vo väzení v Landsbergu, približne 60 km vzdialenom od Mníchova. Zo spomenutej basy sa stal objekt verejného záujmu a dokonca ju na pár hodín sprístupnili zástupcom médií, aby mohli zdokumentovať podmienky, v akých bude najbližšie roky žiť Uli Hoeness. Jeho nový denný režim bude vyzerať nasledovne: 5.50 h budíček, od 6.10 raňajky, od 7.00 povinná pracovná doba pre každého väzňa, o 11.00 obed, potom do 15.30 opäť práca, nasleduje osobné voľno, večera a o 19.30 h večierka. Väzni majú možnosť dvakrát za týždeň navštíviť šachový krúžok, ale aj zenbudhistické meditácie či lekcie powerjógy.

 

"Máme 25 pracovných staníc, do ktorých rozdeľujeme väzňov podľa ich kvalifikácie," povedal približne 160 akreditovaným žurnalistom zamestnanec väzenia Herald Eichinger. Hoeness si za jeden deň zarobí 11,94 eura, maximálne môže pracovať 40 hodín týždenne. Od pracovných povinností sú oslobodení len vážne chorí a väzni, ktorí majú viac ako 65 rokov. Keďže Hoeness v mladosti pomáhal v rodinnom mäsiarstve a tiež je majiteľom norimberskej prevádzky na výrobu klobás, nemecké médiá špekulujú, že by súvisiacu prácu mohol vykonávať aj v Landsbergu. 

 

"S každým zaobchádzame rovnako. Protekcia neprichádza do úvahy," vyhlásila riaditeľka väznice Monika Grossová. Bývalý futbalový funkcionár, tak isto ako žiadny iný väzeň, nebude mať k dispozícii žiadne osobné oblečenie, počítač či telefón. Povolené sú len drobnosti ako snubný prsteň či hodinky. Hoeness bude môcť prijať návštevy dvakrát za mesiac na dve hodiny.

 

Novinári tiež skúmali, či mu za mrežami umožnia sledovať v televízii zápasy jeho milovaného Bayernu. Nebude mať na to príležitosť, pretože platené televízne programy nie sú povolené. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies