Hoeness rezignoval na post v dozornej rade dcérskej spoločnosti Allianzu

NETKY.SK • 6 November 2013, 16:27 • 2 min
Hoeness rezignoval na post v dozornej rade dcérskej spoločnosti Allianzu

BERLÍN - Prezident futbalistov Bayernu Mníchov Uli Hoeness, ktorý bude v marci čeliť súdu pre daňové úniky, rezignoval na post v dozornej rade dcérskej spoločnosti klubového sponzora Allianz. Poisťovacia spoločnosť ako dôvod jeho rezignácie uviedla osobné dôvody, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hovorca spoločnosti Allianz uviedol, že Hoeness upovedomil kompetentných o svojom rozhodnutí začiatkom tohto týždňa s tým, že funkciu zloží na konci novembra. Allianz je už viac ako dekádu hlavným sponzorom bavorského futbalového veľkoklubu a firemný názov nesie aj aréna, v ktorej hrá Bayern svoje domáce zápasy.

Hoenessa obvinili z daňových únikov, ktoré údajne činia až 3 milióny eur. Nemecký prokurátor obžaloval Hoenessa už v júli, mesiace po tom, čo 61-ročný prvý muž Bayernu zanedbal svoje daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na účte vo švajčiarskej banke. Chybu chcel napraviť dobrovoľným prihlásením sa na príslušných úradoch. Hoeness údajne už štátu dodatočne zaplatil približne 6 miliónov eur. Súdny proces by sa mal začať 10. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies