Hoeness na tri a pol roka za mreže, odvolá sa

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 16:08 • 2 min
Hoeness na tri a pol roka za mreže, odvolá sa

MNÍCHOV - Prezidenta Bayernu Mníchov odsúdili za daňový únik.

slovakia

left justify in out

Prezidenta futbalového klubu Bayern Mníchov Uliho Hoenessa odsúdili na tri a pol roka odňatia slobody za daňový únik v hodnote niekoľko miliónov eur. Štátny zástupca Achim von Engel žiadal o dva roky dlhší trest. Hoenessa obvinil, že pripravil štát o 3,5 milióna eur, keď na nepriznanom účte vo švajčiarskej banke ukrýval príjem 33 miliónov eur. Šesťdesiatdvaročný majster sveta z roku 1974 sa v apríli 2013 sám prihlásil nemeckým úradom a v pondelok na súde vyhlásil, že na daniach v skutočnosti nezaplatil 18,5 milióna eur. Vyšetrovateľ však vyrukoval s číslom ešte oveľa vyšším - 27,2 milióna eur. Obhajoba toto tvrdenie nenapadla. 

 

Prokurátor zdôvodnil návrh aj tým, že obžalovaný majiteľ norimberskej prevádzky na výrobu klobás vo svojej výpovedi nepovedal celú pravdu. 

 

"Vyhol som sa plateniu daní. Uvedomujem si, že nič na tom nemení ani skutočnosť, že som sa sám prihlásil. Hlboko ľutujem svoje konanie. Urobím všetko, aby som uzavrel túto kapitolu," povedal v pondelok pred súdom obžalovaný. Na vlastnú obhajobu dodal, že počas svojho života venoval množstvo prostriedkov na dobročinné účely. "Nie som žiadny parazit tejto spoločnosti," bránil sa Uli Hoeness. 

 

Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť, obhajoba sa mieni odvolať na najvyšší súd. Dovtedy bude Hoeness vďaka kaucii na slobode. 

 

Hoeness získal s nemeckou reprezentáciou aj titul európskych šampiónov v roku 1972, s mníchovským Bayernom trikrát za sebou vyhral Európsky pohár majstrov (1974 - 1976) a keď pre chronické problémy s kolenami ukončil kariéru, ako 27-ročný sa stal najmladším bundesligovým trénerom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies