Hoeness bude opäť prezidentom Bayernu Mníchov

NETKY.SK • 22 November 2016, 10:02 • 2 min
Hoeness bude opäť prezidentom Bayernu Mníchov

BERLÍN - Uli Hoeness sa opätovne stane prezidentom nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov. Jeho návrat do funkcie, ako aj do pozície predsedu dozornej rady, by mal byť pri piatkovej voľbe na každoročnom klubovom zasadnutí iba formalitou. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatštyriročný Hoeness po prepustení z väzenia nepomyslel na ukončenie funkcionárskej kariéry. Za mrežami si odsedel takmer polovicu z 3,5-ročného trestu za daňové úniky. Mníchovský súd ho v marci 2014 usvedčil zo škôd odhadnutých na 28,5 milióna eur. "Spravil som chybu, za ktorú som niesol dôsledky a zaplatil som finančné straty," priznal Hoeness. Prepustili ho 29. februára, už predtým smel cez deň opúšťať väznicu, čo mu umožnilo pracovať v Bayerne ako asistent v štruktúrach juniorských tímov.

 

V mníchovskom klube si ho pamätajú ako muža, ktorý najväčšmi prispel k usadeniu Bayernu na špici európskeho futbalu. "Uli vždy myslel iba na návrat. Pre Bayern dýcha, je jeho život, jeho dieťa," povedal bývalý tréner Bavorov Jupp Heynckes.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona