Hodnota eura kolíše, ocitlo sa na šesťtýždňovom dne

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 11:06 • 2 min
Hodnota eura kolíše, ocitlo sa na šesťtýždňovom dne

SINGAPUR - Správa o tom, že grécky parlament schválil úsporné opatrenia požadované veriteľmi, vo štvrtok podporila euro.

slovakia

left justify in out

Pôvodné zisky voči doláru však vymazalo, keď americkú menu podporili optimistické vyjadrenia šéfky tamojšej centrálnej banky (Fed). Euro sa tak prechodne ocitlo na šesťtýždňovom dne 1,0912 USD/EUR. Neskôr sa kurz pohyboval na úrovni 1,0930 USD/EUR, čo predstavovalo pokles o 0,2 %.


Výsledok hlasovania v gréckom parlamente otvára Aténam cestu k rokovaniam o treťom záchrannom programe od európskych partnerov. Obavy o budúcnosť Grécka ako člena eurozóny ustúpili po tom, čo sa veritelia s Aténami dohodli na podmienkach pre obnovenie rozhovorov o novej finančnej pomoci.


Dolár profitoval z vyjadrení šéfky Fed-u Janet Yellenovej, ktoré ubezpečili investorov, že so zvýšením úrokových sadzieb možno počítať ešte v tomto roku, prípadne už v septembri. Voči menovému košu dolár posilňoval o 0,1 % na 97,270 bodu. Oproti jenu dolár stagnoval na hodnote 123,82 JPY/USD.


Európske akcie otvorili štvrtkové obchodovanie rastom. Reagovali tým na schválenie úsporného programu v gréckom parlamente. Paneurópsky akciový index FTSEurofirst 300 do 9:49 SELČ posilňoval o 1 % na 1 602,72 bodu. V úvode obchodovania index zaznamenal viac ako šesťtýždňové maximum 1 603,32 bodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona