Hodnota bodu pre výpočet úrazových dávok sa mierne zvýšila

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 10:52 • 2 min
Hodnota bodu pre výpočet úrazových dávok sa mierne zvýšila

BRATISLAVA - Hodnota bodu pre rok 2016 stanovená pre účely určenia sumy náhrady za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia je 17,66 eura. Oproti hodnote bodu určenej pre rok 2015 je vyššia o 0,50 eura.

slovakia

left justify in out

Tento bod je dôležitý pri určení úrazových dávok – náhrady za bolesť a náhrady za sťaženie spoločenského uplatnenia, pri výpočte ktorých sa vychádza z bodového ohodnotenia v lekárskom posudku a zo sumy na jeden bod.

 

Hodnotu jedného bodu určuje opatrením Ministerstvo zdravotníctva SR, pričom vychádza z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky zistenej Štatistickým úradom Slovenskej republiky za kalendárny rok predchádzajúci roku, v ktorom vznikol nárok na náhradu.

 

Sociálna poisťovňa pripomína, že uvedená hodnota bodu sa použije len pri tej náhrade za bolesť alebo náhrade za sťaženie spoločenského uplatnenia, na ktorú poškodenému zamestnancovi vznikol nárok po 31. decembri 2015, a to len pri pracovných úrazoch a zistenej chorobe z povolania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona