Hodnota bitcoinu sa za jeden deň prepadla o 30 percent. Môže za to Elon Musk

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 19:03 • 2 min
Hodnota bitcoinu sa za jeden deň prepadla o 30 percent. Môže za to Elon Musk

BRATISLAVA - Hodnota digitálnej meny bitcoin klesla k úrovni 30-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Kryptomena podľa údajov spoločnosti Coin Metrics v priebehu jedného dňa oslabila o viac ako 30 percent. V stredu ráno sa nachádzala až na hodnote 30 001,51 USD.

 

Stredajší pokles znamenal, že za uplynulý týždeň bitcoin stratil na hodnote o viac ako 40 percent. Informuje o tom portál cnbc.com.

Ostatné kryptomeny sa v stredu tiež prepadli. Digitálna mena Ether si podľa firmy Coin Metrics pohoršila o viac ako 30 percent na hodnotu 2 235 dolárov a dogecoin oslabil tiež o viac ako 30 percent na približne 32 centov za kus.

Postoj voči bitcoinu v uplynulom týždni ovplyvnili negatívne správy. Patrilo k ním to, že generálny riaditeľ automobilky Tesla Elon Musk 12. mája oznámil, že jeho firma zastavila predaj áut za bitciony pre obavy o vplyv na životné prostredie.

 

Začiatkom tohto týždňa šéf Tesly naznačil, že jeho firma možno predala svoje bitcoiny, hoci neskôr povedal, že „nijaké bitcoiny nepredala".

 

Potom však v utorok nasledovalo vyhlásenie troch čínskych úradov z bankového a platobného sektora, ktoré upozornilo finančné inštitúcie, aby neuskutočňovali obchody vo virtuálnych menách, vrátane výmeny meny s núteným obehom za kryptomeny.

 

(1 EUR = 1,2212 USD)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies