Hodnota aktív, ktoré vlastnia čínske štátne podniky, sa za 5 rokov zdvojnásobila

NETKY.SK • 18 Október 2017, 13:10 • 2 min
Hodnota aktív, ktoré vlastnia čínske štátne podniky, sa za 5 rokov zdvojnásobila

PEKING - Hodnota aktív, ktoré vlastnia čínske štátne podniky, by podľa očakávania mala dosiahnuť v tomto roku 55 biliónov jüanov (7,06 bilióna eur). To znamená, že sa v posledných piatich rokoch takmer zdvojnásobila, uviedla dnes štátna China News Service s odvolaním sa na údaje štátnych regulačných úradov.

slovakia

left justify in out

Vláda v Číne si dala za cieľ vytvoriť väčšie a silnejšie štátne firmy. Chce vybudovať podniky, ktoré sú schopné konkurovať vo svete, a zároveň odstrániť nadmernú výrobnú kapacitu v mnohých odvetviach.

 

"Aktíva, ktoré vlastnia štátne spoločnosti, už teraz prekročili 53 biliónov CNY," uviedol Chao Pcheng, šéf štátnej komisie pre dohľad a správu aktív (SASAC) na okraji 19. zjazdu Komunistickej strany.

 

Zisky štátnych firiem sa za uplynulých päť rokov zvýšili o viac ako 30 % na 6,4 bilióna CNY.

 

Za prvých deväť mesiacov 2017 zisky týchto firiem stúpli medziročne o 18,4 % na 1,11 bilióna CNY. SASAC uverejnila údaje minulý týždeň.

 

Štátne spoločnosti zároveň znížili výrobnú kapacitu za uplynulých päť rokov, a to pri produkcii ocele o viac ako 16 miliónov ton a uhlia o vyše 58 miliónov ton.

 

(1 EUR = 7,7846 CNY)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies