Hodnota akcií Toshiby klesá pre správy o bankrote Westinghouse

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 11:17 • 2 min
Hodnota akcií Toshiby klesá pre správy o bankrote Westinghouse

TOKIO - Hodnota akcií japonského konglomerátu Toshiba dnes prudko klesla v reakcii na správu, že sa chystá vyhlásiť tento týždeň bankrot problematickej americkej jadrovej divízie Westinghouse Electric.

slovakia

left justify in out

Akcie Toshiby v závere minulého týždňa klesli o 2,1 % a dnes sa ich hodnota znížila o ďalších 6,5 %.

 

Japonský hospodársky denník Nikkei dnes bez udania zdroja svojich informácií napísal, že americká Westinghouse Electric môže už v utorok 28. marca požiadať súd o ochranu pred veriteľmi.

 

Hovorkyňa konglomerátu Toshiba na otázky novinárov odpovedala len toľko, že nevie o žiadnom rozhodnutí spoločnosti Westinghouse. A Westinghouse sa k správam v médiách nevyjadril.

 

Toshiba už dvakrát odložila zverejnenie hospodárskych výsledkov za predchádzajúci kvartál, a to raz vo februári a znova teraz v marci.

 

Vo februári pritom japonský koncern uviedol, že jeho americká jadrová divízia vykáže stratu zhruba vo výške 712,5 miliardy jenov (5,93 miliardy eur).

 

Vyhlásenie bankrotu spoločnosti Westinghouse umožní Toshibe vyriešiť straty americkej divízie v rámci reštrukturalizačného programu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona