Hodinová veža v Bystrici zarobila mestu za tri mesiace 4600 eur

NETKY.SK • 18 November 2014, 08:16 • 2 min
Hodinová veža v Bystrici zarobila mestu za tri mesiace 4600 eur

BANSKÁ BYSTRICA – Len za necelé tri mesiace si výhľad z Hodinovej veže v Banskej Bystrici, ktorú volajú aj šikmá veža, vychutnalo takmer 7000 domácich i zahraničných návštevníkov mesta.

slovakia

left justify in out

Dominantu banskobystrického Námestia SNP sprístupnili po rozsiahlej rekonštrukcii iba v polovici letnej sezóny. "V období od 8. augusta do 31. októbra navštívilo Hodinovú vežu spolu 6846 návštevníkov, pričom celkový zisk zo vstupného bol 4600 eur. Získané financie sa použijú na prevádzku Hodinovej veže, doplnenie interiéru a na jej ďalšie drobné úpravy. Zo získaných finančných prostriedkov plánujeme aj dotlač propagačných materiálov o veži," konštatovala vedúca odboru propagácie mesta Karin Graciasová Šikulová.

      

Počas zimy je veža pre verejnosť úplne uzatvorená. Námraza na ochodzi by totiž mohla ohroziť bezpečnosť návštevníkov. V jarných mesiacoch marec až apríl umožní mesto vstup len v prípade priaznivého počasia, aj to po dohode iba pre väčšie skupiny záujemcov. Široká verejnosť si bude môcť jedinečný pohľad z ochodze Hodinovej veže na mesto i okolité pohoria opäť vychutnať od mája budúceho roka, keď ju znova otvoria.
      

Mesto plánuje v novej sezóne aj novinku v podobe nočného vstupu na vežu a predaj suvenírov priamo v jej priestoroch, vrátane miniatúr tejto banskobystrickej dominanty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies