Hodinou otázok ukončili poslanci skrátený týždeň, do lavíc prídu v utorok

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 15:54 • 2 min
Hodinou otázok ukončili poslanci skrátený týždeň, do lavíc prídu v utorok

BRATISLAVA - Odpoveďami členov vlády na Hodine otázok ukončili poslanci skrátený rokovací týždeň.

slovakia

left justify in out

Tretí deň 51. schôdze Národnej rady SR venovali rôznym správam a rozhodovali o zákone, ktorý má odhaľovať konečných užívateľov výhod z firiem uchádzajúcich sa o štátne zákazky v tendroch. Poslanci ho posunuli do druhého čítania.
     

Po predĺženom víkende sa zákonodarcovia vrátia do lavíc v utorok 12. mája. Čaká ich niekoľko návrhov z dielne ministra práce Jána Richtera (Smer-SD). Poslanci by mali rokovať o novele zákona o bezpečnosti pri práci a tiež o zavedení minimálneho dôchodku.
     

Ten by mal byť dôchodcom vyplácaný od 1. júla tohto roka. Nárok naň má mať ten, kto minimálne 30 rokov platil dôchodkové poistenie a dovŕšil dôchodkový vek. Mesačná suma minimálneho dôchodku na rok 2015 má byť vo výške 269,50 eura.
     

Minimálny dôchodok sa má podľa návrhu rezortu práce zvyšovať s každým ďalším odpracovaným rokom. Kto bol napríklad dôchodkovo poistený 40 rokov, jeho minimálny dôchodok v budúcom roku by mal predstavovať 311,10 eura.
     

Budúci týždeň by sa mala dostať na rad aj séria návrhov od ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Na programe má novely zákonov o azyle, registri adries, matrikách, archívoch a aj o ochrane pred požiarmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies