Hodina deťom: Zo zbierky rozdelia takmer 200-tisíc eur

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 11:55 • 2 min
Hodina deťom: Zo zbierky rozdelia takmer 200-tisíc eur

BRATISLAVA – Z posledného ročníka zbierky Hodina deťom podporí Nadácia pre deti Slovenska 48 projektov sumou 191 218,21 eura. Peniaze rozdelia na projekty zo všetkých regiónov. Výsledky 14. ročníka Hodiny deťom vyhlásila na tlačovej besede správkyňa Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová.

slovakia

left justify in out

Celoročná zbierka sa začína vždy 1. apríla a končí sa 31. marca nasledujúceho roka. V tomto ročníku vyzbierali vyše 239-tisíc eur. „Po vyhodnotení žiadostí, ktorých bolo tohto roku 148, sme vedeli podporiť 48 projektov,“ priblížila Rušinová. „Snažíme sa o emancipáciu detí, aby sa dospelí nebáli byť partnermi detí a aby v každej činnosti brali ohľad na to, čo deti naozaj potrebujú,“ ozrejmila ciele nadácie Rušinová. Jeden projekt môže dostať podporu maximálne osemtisíc eur, podľa Rušinovej v aktuálnom ročníku bola najvyššia podpora 6 600 eur. Tento rok im podľa jej slov pomohla aj nová softvérová aplikácia, ktorá sprehľadnila a uľahčila prácu s projektmi. 

Z poslednej zbierky podporia napríklad projekt Nadácie Provida Tvoj Buddy. „Snažíme sa, aby každé zo štyritisíc detí, ktoré na Slovensku vyrastajú v detských domovoch, malo šancu na plnohodnotný život,“ povedal Ladislav Kossár z Nadácie Provida. Aktivisti vzdelávajú cez dobrovoľníkov deti v domovoch, aby sa ľahšie v budúcnosti uplatnili na trhu práce. Grant dostala aj neziskovka, ktorá robí aktivity pre postihnuté deti či Únia materských centier, ktorá chce rozšíriť vďaka podpore rodičovské vzdelávanie aj pre rodičov hendikepovaných detí. 

Nadácia pre deti Slovenka chystá pri príležitosti Medzinárodného dňa detí kampaň zameranú na čas rodičov trávený s deťmi s názvom Viac miesta pred deti. Ku dňu detí umiestnia do bratislavských nákupných centier 3D pútač v podobe koláčového grafu, ktorý má rodičov upozorniť na to, koľko času venujú svojim deťom. 

Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka, ktorú organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Prostredníctvom nej poukazuje na potreby detí a mládeže, podporuje projekty zamerané na skvalitnenie ich života. Nadácia podporila od svojho vzniku do konca roka 2012 viac než 2 200 projektov sumou takmer šesť miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies