Hodina deťom vyzbierala vyše 300-tisíc eur

NETKY.SK • 5 August 2015, 11:04 • 2 min
Hodina deťom vyzbierala vyše 300-tisíc eur

BRATISLAVA - Viac ako 305 000 eur sa podarilo vyzbierať počas 16. ročníka zbierky Hodina deťom. Individuálni aj firemní darcovia tak prispeli o 100 000 eur viac než v minulom ročníku.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky získané počas zbierky rozdelí Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom grantového programu Hodina deťom. Tento rok zaevidovali 188 žiadostí o podporu. Počet podporených projektov ako aj výšku ich podpory oznámi nadácia do konca augusta. Financie sa použijú na podporu projektov zameraných na riešenie problémov detí zo všetkých regiónov Slovenska. Peniaze poputujú aj do školských zariadení, na vzdelávanie a rozvoj zručností detí aj učiteľov. "Podporíme tiež budovanie bezpečného prostredia pre deti, vzájomnú spoluprácu organizácií pracujúcich s deťmi a mladými ľuďmi a tiež projekty zamerané na spoluprácu so samosprávami," uvádza Nadácia pre deti Slovenska.

 

Tento ročník Hodiny deťom bol špecifický, pretože počas jeho trvania nadobudol platnosť nový zákon o verejných zbierkach a Nadácia musela žiadať o povolenie na novú zbierku. Jej trvanie bolo preto dlhšie než zvyčajný jeden rok. Zbierka trvala od 1. apríla 2014 do 31. júla 2015.

 

Tí, čo by chceli podporiť Hodinu deťom, môžu tak urobiť počas celého roka, napríklad poslaním SMS na číslo 800 a darovaním hodinovej mzdy v hodnote štyri eurá v sieti všetkých mobilných operátorov. Viac podrobností o spôsoboch podpory nájdu TU!
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies