Hodina deťom opäť podporí projekty na riešenie problémov detí

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:17 • 2 min
Hodina deťom opäť podporí projekty na riešenie problémov detí

BRATISLAVA - Nadácia pre deti Slovenska (NDS) aj tento rok podporí projekty zamerané na riešenie problémov detí zo všetkých regiónov Slovenska v rámci 18. ročníka grantového programu Hodina deťom.

slovakia

left justify in out

Peniaze vyzbierané do 31. mája poputujú na vzdelávanie a rozvoj zručností detí aj učiteľov, do mimovládnych organizácií aj školských zariadení, ktoré o grant požiadajú. Nadácia rozdelí peniaze na základe počtu obyvateľov v jednotlivých regiónoch. Prostredníctvom podporených projektov sa Nadácia pre deti Slovenska snaží reagovať na aktuálne potreby a problémy detí a mládeže. Preventívne projekty majú byť zamerané na rozvoj vzťahov, tvorivosti a aktivity detí, intervenčné projekty majú riešiť problémy detí, ktoré sa ocitnú v ťažkej situácii. Projekty môžu byť zamerané na vzdelávanie a rozvoj zručností detí aj učiteľov ako aj na budovanie bezpečného prostredia v komunite.


Podávanie žiadostí o finančný príspevok v 18. ročníku je možné len cez novú online aplikáciu na internetovej stránke nadácie www.nds.sk do 20. marca. Všetky informácie o grantovom programe sú k dispozícii na stránke https://www.hodinadetom.sk/granty/. Podporené projekty sa budú realizovať v období od 1. júla 2017 do 31. marca 2018.


Darcovia môžu do zbierky Hodina deťom prispievať počas celého roka. Stačí poslať SMS na číslo 800 a prispieť tak sumou štyri eurá. Aktivity Nadácie pre deti Slovenska je možné podporiť aj venovaním dvoch percent z dane. Aktuálny výnos Hodiny deťom je 178 117 eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona