Hodina deťom dnes prinesie benefičnú aukciu umeleckých diel

NETKY.SK • 21 November 2013, 08:47 • 2 min
Hodina deťom dnes prinesie benefičnú aukciu umeleckých diel

BRATISLAVA - Fond Hodina deťom dnes prinesie ďalšie podujatie, ktorým bude benefičná aukcia diel známych, etablovaných aj mladých umelcov.

slovakia

left justify in out

Miestom jej konania je hotel Lindner v Bratislave, agentúru SITA o tom informovala Martina Slušná z Nadácie pre deti Slovenska (NDS). Záštitu nad aukciou prevzal Stredoeurópsky dom fotografie a podporuje ju aukčná spoločnosť SOGA. Počas nej bude možné vydražiť 50 diel od 41 umelcov. Výnos z vydražených diel poputuje do fondu Hodina deťom. "Našou úlohou bolo vybrať umelecké diela a sme radi, že budeme môcť dražiteľom ponúknuť 34 fotografií, osem malieb, päť grafík a tri sochy, ktoré veríme, že splnia nároky klientov nielen na krásu, ale i kvalitu,“ uviedla Michaela Bosáková zo Stredoeurópskeho domu fotografie. Večerom bude sprevádzať moderátor Matej Cifra – Sajfa. Na aukcii vystúpi mladý huslista Filip Jančík s projektom Rock In Violin.

Za predchádzajúcich jedenásť ročníkov benefičnej aukcie Hodiny deťom sa podarilo vydražiť 614 diel v hodnote 203 519 eur. Minulý rok bola najdrahšie vydržaným umeleckým dielom maľba Marka Vrzgulu pod názvom Čučoriedkový sorbet za dvetisíc eur, pričom v histórií aukcie sa najdrahšie vydražila fotografia Martina Machaja v roku 2010 za 2 800 eur. Práve vďaka dlhoročnej podpore slovenských umelcov, ktorí každý rok darujú svoje diela na dobročinný účel, dochádza k vzájomnému prepojeniu sveta detí, umelcov, ale i dražiteľov z radov podnikateľských subjektov či známych osobností Slovenska. Spoločným menovateľom úsilia všetkých sú tisícky detí a mladých ľudí zo všetkých regiónov Slovenska, ktoré i vďaka výťažku z benefičnej aukcie môže Nadácia pre deti Slovenska podporovať. 

Hodinu deťom možno stále podporiť viacerými spôsobmi, aj napriek tomu, že verejná zbierka v uliciach Slovenska už bola. Jednou z možností je zaslanie prázdnej SMS na číslo 800, darcovia tak venujú svoju hodinovú mzdu v hodnote štyri eurá. Táto možnosť je k dispozícii do 31. marca 2014. Takisto možno poslať prázdnu SMS na číslo 800 alebo zavolať na pevnú linku 14 222 v nedeľu 8. decembra počas TV šou Hodina deťom, ktorú bude vysielať Jednotka RTVS. Darcovia si tiež môžu zriadiť trvalý alebo jednorazový bankový príkaz. Poslednou je možnosť podpory prostredníctvom on-line formulára na stránke www.nds.sk. 

Hodina deťom je celoročná verejná finančná zbierka organizovaná Nadáciou pre deti Slovenska. Od roku 1999 podporuje užitočné a jedinečné projekty pre deti, zdravé i choré, talentované i hendikepované v rodinách, školách, centrách voľného času, v nízkoprahových kluboch, krízových centrách i detských domovoch na celom Slovensku a po celý rok. Podporené projekty zároveň myslia aj na mladých ľudí opúšťajúcich detské domovy a dôležitých dospelých, ktorí majú na život a budúcnosť detí vo svojom okolí a v našej krajine zásadný vplyv – teda rodičov, starých rodičov, učiteľov, vedúcich krúžkov, trénerov, ale aj aktívnych jednotlivcov v komunitách. Za 14 rokov bolo z fondu Hodina deťom podporených viac ako 1 525 projektov v sume takmer 4,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies