Hodgson zvažuje psychológa, ktorý by odstránil blok z penált

NETKY.SK • 25 Február 2014, 10:56 • 2 min
Hodgson zvažuje psychológa, ktorý by odstránil blok z penált

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson uvažuje nad využitím psychológa. Kouč Albiónu chce, aby sa mužstvo majstrov sveta z roku 1966 vyhlo ďalším nešťastným drámam v prípadnom penaltovom rozstrele na letných MS v Brazílii. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Nebránim sa využitiu psychológa v tejto veci," povedal 66-ročný kormidelník pre Sky Sports. "Uvažujeme nad možnosťou, že so sebou niekoho takého zoberieme, no myslím, že je veľmi dôležité, aby bol súčasťou nášho tímu. Nie som si istý, že by to mal byť iba tak niekto, kto dá hráčom nejakú prednášku," dodal Hodgson.
      

Angličania nemajú v rozstreloch zo značky pokutového kopu dobrú bilanciu. Penaltová lotéria ich vyradila už na šiestich veľkých turnajoch od roku 1990 vrátane posledného štvrťfinále EURO 2012. Rozstrel úspešne zvládli len vo štvrťfinále v roku 1996 so Španielskom, vzápätí v semifinále ich týmto spôsobom vyradili neskorší víťazi Nemci. "Je aj ďalšia možnosť, s hráčmi trénovať ako kopať penalty. Ak to robíte v skupine s brankárom, ten hráčov pozná, možno by sme ich mali trénovať bez brankára. Je to tom, ako ich pripraviť na túto možnosť. Treba rozanalyzovať ich charakter, sebadôveru a ich schopnosť zablokovať strach z objavenia sa v následných titulkoch médií. Niektorí hráči to vedia, iným sa to darí ťažšie. Ak psychológ dokáže nájsť cestu, aby ich zbavil takéhoto bloku, bol by som veľmi šťastný," uzavrel Hodgson.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona