Hodgson zarába z trénerov najviac, Kozák 15-tisíc, Sluckij nič

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 09:49 • 2 min
Hodgson zarába z trénerov najviac, Kozák 15-tisíc, Sluckij nič

BRATISLAVA - Hoci dostupné údaje o zárobkoch sa rôznia, Roy Hodgson, tréner futbalistov Anglicka, posledného súpera Slovákov v základnej B-skupine, s určitosťou je najlepšie plateným koučom na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, ktoré vypuknú v piatok večer. Šesťdesiatosemročný kormidelník zarobí podľa Daily Mail ročne 3,5 milióna libier, podľa Finance Football päť miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Druhá priečka patrí Talianovi Antoniovi Contemu (Daily Mail - 3,15 milióna libier/Finance Football - 4,6 milióna eur), tretí je Turek Fatih Terim (2,7 milióna libier/3,5 milióna eur). Trénerovi úradujúcich majstrov sveta Nemcov Joachimovi Löwovi prináleží podľa Daily Mail ročná mzda 2,15 milióna libier, resp. 3,2 milióna eur podľa Finance Football a je štvrtý v rebríčku.

Ako je známe, slovenský kormidelník Ján Kozák má mesačný plat 15-tisíc eur, jeho český kolega Pavel Vrba necelého pol milióna Kč. Bez nároku na príjem pracuje ruský kouč Leonid Sluckij, profituje "iba" z odmien za postup na ME a tam si môže prilepšiť na základe výsledkov. Waleský tréner Chris Coleman napríklad zarobí za rok toľko, čo jeho hviezdny zverenec Gareth Bale za týždeň. A jeho klubový spoluhráč z Realu Madrid Cristiano Ronaldo zinkasuje za každých 90 minút svojho života vrátane spánku toľko, čo lodivod portugalskej reprezentácie Fernando Santos týždenne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies