Hodgson schladil nadšenie okolo Carrollových gólových úspechov: Rozhodne ho nevyberiem

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:42 • 2 min
Hodgson schladil nadšenie okolo Carrollových gólových úspechov: Rozhodne ho nevyberiem

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson nezvažuje zaradenie útočníka West Hamu United Andyho Carrolla do nominácie na majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) pre jeho náhlu gólovú potenciu v závere tejto sezóny.

slovakia

left justify in out

Viacero odborníkov aj fanúšikov sa v súvislosti s ME počas minulého týždňa vyslovilo za zakončovateľa "kladivárov", ktorý v ostatných dvoch súbojoch West Hamu v rámci tamojšej Premier League najskôr dosiahol hetrik proti Arsenalu (3:3) a v nedeľu gólom prispel k ďalšej remíze svojho tímu, tentoraz na pôde lídra Leicester City (2:2). Hetrik statného Angličana počas siedmich minút a štrnástich sekúnd duelu s Arsenalom je najrýchlejším v aktuálnej sezóne Premier League.

 

"Zakaždým, keď nejaký Angličan skóruje, ozvú sa hlasy hovoriace 'prečo nehrá za Anglicko?' Rozhodne Carrolla nevyberiem na základe logiky - dosiahol hetrik, musí byť v anglickom národnom mužstve," vyhlásil Hodgson, citoval ho web BBC.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ Carroll má na svojom konte dva góly a deväť vystúpení za Anglicko, za reprezentáciu nehral od roku 2012. V súvislosti s nomináciou na ME 2016 sa o ňom dosiaľ nehovorilo najmä pre pretrvávajúce zdravotné problémy a skvelú formu dvojice Harry Kane, Jamie Vardy. Hodgsonove možnosti v útoku môžu rozšíriť aj Wayne Rooney, Danny Welbeck, Daniel Sturridge či kométa tohto kalendárneho roka Marcus Rashford z Manchestru United.

 

Práve 18-ročného Rashforda by Hodgsonovi odporučil niekdajší hráč Birminghamu či Blackburnu Robbie Savage. "Teraz, dnes by som vzal na ME túto päticu: Vardy, Kane, tiež Rooneyho, pretože po zranení naberá kondíciu. Tiež by som nominoval Carrolla, aby som mal na lavičke aj iný typ hráča, a Marcusa Rashforda. Myslím si však, že Hodgson stopercentne zoberie so sebou Welbecka. Ja by som nechal doma Sturridga a vzal Rashforda, pretože, aj keď je mladý, je dosť dobrý. Strieľa góly za Manchester United, za to mužstvo, ktoré sa počas sezóny trápi," skonštatoval 41-ročný Walesan, citoval ho web 90min.com.

Anglicko bude tretím súperom SR v základnej B-skupine ME 2016, vzájomný duel je na programe 20. júna v Saint-Étienne. Roy Hodgson má v úmysle oznámiť záverečnú nomináciu na šampionát 12. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies