Hodgson novým trénerom anglickej reprezentácie, podpísal na 4 roky

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:43 • 2 min
Hodgson novým trénerom anglickej reprezentácie, podpísal na 4 roky

Hodgson novým trénerom anglickej reprezentácie, podpísal na 4 roky - Futbal Novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal v utorok Roy Hodgson. Doterajší kouč West Bromwichu Albion nahradí pri kormidle Taliana Fabia Capella, ktorý vo februári

slovakia

left justify in out

img

Novým trénerom anglickej futbalovej reprezentácie sa stal v utorok Roy Hodgson. Doterajší kouč West Bromwichu Albion nahradí pri kormidle Taliana Fabia Capella, ktorý vo februári nečakane rezignoval na svoju funkciu. S vedením Anglickej futbalovej asociácie (FA) sa Hodgson dohodol na štvorročnom kontrakte a v júni povedie Albión na EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine.

Hodgson v minulosti už pôsobil ako tréner reprezentačných výberov Švajčiarska, Fínska a Spojených arabských emirátov. Na klubovej úrovni zanechal stopu okrem Anglicka aj vo Švédsku a Taliansku. "S veľkým potešením oznamujeme vymenovanie Roya Hodgsona do funkcie trénera Anglicka," uvádza sa vo vyhlásení FA.

Hodgson na základe dohody s FA po poslednom 38. kole Premier League ukončí svoje pôsobenie vo West Bromwichi Albion. Debut vo funkcii trénera anglickej reprezentácie absolvuje 26. mája v prípravnom dueli proti Nórsku v Osle. O týždeň neskôr čaká jeho zverencov súboj s Belgickom, po ktorom určí 23-člennú nomináciu na ME. Angličania si pred šampionátom rozložia svoj stan v Krakove. Po odchode Capella zastával úlohu dočasného trénera anglického tímu bývalý obranca Stuart Pearce. Okrem Hodgsona bol horúcim kandidátom na post Capellovho nástupcu Harry Redknapp - kouč Tottenhamu Hotspur.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies