Hodgson nevezme do Brazílie Cola ani Terryho

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 15:41 • 2 min
Hodgson nevezme do Brazílie Cola ani Terryho

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson dá na blížiacich sa majstrovstvách sveta príležitosť mladším hráčom.

slovakia

left justify in out

Kouč Albiónu zverejnil v pondelok 23-člennú nomináciu na nadchádzajúci svetový šampionát. Nenachádzajú sa v nej dvaja skúsení obrancovia FC Chelsea John Terry a Ashley Cole. Šesťdesiatšesťročný kormidelník povolal do tímu mladíkov Luka Shawa (Southampton), Raheema Sterlinga (FC Liverpool) a Rossa Barkleyho (Everton), ktorí začali túto sezónu v kádri anglickej reprezentácie do 21 rokov, ale počas nej sa prezentovali výbornými výkonmi v drese svojich klubových zamestnávateľov. Skúsenosti by mali priniesť do mužstva Steven Gerrard, Frank Lampard a Wayne Rooney, ktorí pôjdu už na ich tretie MS.

 

Hodgson nominoval aj stredopoliara londýnskeho Arsenalu Jacka Wilshera a obrancu Manchestru United Phila Jonesa, ktorí dlhodobo laborovali so zraneniami, ale mali by byť stopercentne fit pred začiatkom šampionátu v Južnej Amerike. Len medzi náhradníkmi sa nachádzajú záložník "červených diablov" Michael Carrick a skúsený útočník Jermain Defoe. 

 

Anglicko sa stretne v základnej D-skupine na MS 2014 postupne s Talianskom, Uruguajom a Kostarikou. "Hodgsonovci" ešte predtým absolvujú tri medzištátne prípravné duely, nastúpia proti Peruáncom, Hondurasanom a Ekvádorčanom. 

Informácie zverejnila oficiálna stránka anglickej Futbalovej asociácie (FA). 

 

Nominácia Anglicka na futbalové majstrovstvá sveta 2014 v Brazílii: 
Brankári: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic Glasgow/Škót.) 
Obrancovia: Leighton Baines, Phil Jagielka (obaja FC Everton), Gary Cahill (FC Chelsea), Glen Johnson (FC Liverpool), Phil Jones, Chris Smalling (obaja Manchester United), Luke Shaw (FC Southampton) 


Stredopoliari: Ross Barkley (FC Everton), Steven Gerrard, Jordan Henderson, Raheem Sterling (všetci FC Liverpool), Adam Lallana (FC Southampton), Frank Lampard (FC Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere (obaja Arsenal Londýn) 


Útočníci: Rickie Lambert (FC Southampton), Wayne Rooney, Daniel Welbeck (obaja Manchester United), Daniel Sturridge (FC Liverpool) 

 

Náhradníci: 
John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (FC Liverpool), John Stones (FC Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (FC Toronto/USA) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies