Hodenie Kimovho strýka psom je výmysel a výplod satirikov!

NETKY.SK • 7 Január 2014, 10:27 • 2 min
Hodenie Kimovho strýka psom je výmysel a výplod satirikov!

SOUL - Detaily decembrovej popravy strýka severokórejského vodcu Kima Čong-una, ktorého údajne spolu s piatimi spolupracovníkmi nechali roztrhať vyhladovanými psami, sú zrejme len vymyslené a do svetových médií sa rozšírili z čínskej mikroblogovej stránky Tencent Weibo.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry Reuters celý opis vznikol pravdepodobne ako satirický príspevok a následne ho prevzali ďalšie médiá vrátane singapurského denníka The Strait Times. Podrobnosti popravy však podľa neho ešte 12. decembra zverejnili hongkonské noviny Wen-wej-pcho, ktoré prinášajú oficiálne stanoviská Pekingu. Singapurský denník tiež upozornil na reakcie čínskej tlače, ktorá údajne správanie severokórejského režimu otvorene kritizuje napriek tomu, že donedávna bola Čína považovaná za jeho spojenca.

Článok citovaný v uplynulých dňoch spravodajskými portálmi vo svete tvrdí, že Kimovho strýka Čanga Song-tchäka známeho ako niekdajší druhý najmocnejší muž v Severnej Kórei po decembrovom odsúdení za vlastizradu vyzliekli donaha a spolu s piatimi najbližšími spolupracovníkmi ho zavreli do klietky, kde nechali všetkých roztrhať a zožrať svorkou 120 vyhladovaných psov. Celý proces údajne trval hodinu a uskutočnil sa pred očami 300 vysokých predstaviteľov vrátane samotného Kima Čong-una. Skutočný priebeh popravy severokórejské médiá nezverejnili, špekuluje sa však o zastrelení ako zvyčajnom postupe v prípade "zradcov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies