Hoci poistných udalostí bolo vlani o štvrtinu menej, úhrady vzrástli o 30 percent

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 12:33 • 2 min
Hoci poistných udalostí bolo vlani o štvrtinu menej, úhrady vzrástli o 30 percent

BRATISLAVA - O štvrtinu menej poistných udalostí v cestovnom poistení eviduje za vlaňajšok Allianz – Slovenská poisťovňa, ale v priemere boli drahšie. Klienti nahlásili poistné udalosti zo 111 krajín sveta. Uviedli to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia poisťovne.

slovakia

left justify in out

Ako povedal riaditeľ odboru likvidácie poistných udalostí Allianz – SP Milan Rajec, terorizmus ovplyvnil dovolenkovú mapu Slovákov a Turecko už nie je destináciou s najväčším počtom škôd, vystriedalo ho Grécko.

 

V minulom roku zaznamenala poisťovňa medziročne približne o štvrtinu menej poistných udalostí v cestovnom poistení, boli však v priemere výrazne drahšie, keď za ne vyplatila rovnakú sumu ako rok predtým.

 

"Slováci minulý rok cestovali menej, čo sa odrazilo na menšom počte poistných udalostí v cestovnom poistení. Dohromady sme evidovali 9088 škôd, rok predtým ich bolo až 12.101. Celkovo sme však vyplatili klientom škody v rovnakej výške ako rok predtým, a to v sume 3,84 milióna eur. Za jednu poistnú udalosť sme vyplatili v priemere 498 eur, čo predstavuje viac ako 30-% nárast oproti predchádzajúcemu roku," povedal Rajec.

 

V roku 2016 bola najväčšou udalosťou poisťovne smrť klienta v Nemecku, ktorý pri prechádzke so psom spadol do rieky a utopil sa. Celkové náklady za smrť úrazom, vrátane repatriácie a odškodnenia pre pozostalých sa vyšplhali na takmer 72.000 eur. Ďalšou veľkou poistnou udalosťou bol úraz v Egypte, pri ktorom klient dostal krvácanie do mozgu. Náklady za liečbu a zdravotnú starostlivosť boli vo výške takmer 45.000. Prípadov, kde náklady na liečbu a celkovú zdravotnú starostlivosť dosiahli tisícky eur, však bolo podstatne viac.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies