Hochschornerovci triumfovali v Cardiffe

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 10:13 • 2 min
Hochschornerovci triumfovali v Cardiffe

CARDIFF - Slovenskí reprezentanti Pavol a Peter Hoschornerovci zvíťazili v disciplíne C2 vo waleskom Cardiffe na úvodnom podujatí nového ročníka Svetového pohára (SP) 2013 vo vodnom slalome.

slovakia

left justify in out

Držitelia troch zlatých olympijských medailí dosiahli v nedeľňajšom finále suverénne najlepší čas 97,96 sekundy a pri bezchybnej jazde zaslúžene triumfovali. Tridsaťtriročné dvojičky boli v sobotňajšej kvalifikácii ešte štvrtí, v následnom semifinále druhí a pri vyvrcholení už nikoho z protivníkov nepustili pred seba. 

Druhá v konečnom účtovaní britská dvojica David Florence, Richard Hounslow mala na Hochschornerovcov odstup 1,53 s, pričom tiež "zašla" čistú jazdu. Na treťom mieste skončil slovinský tandem Luka Božič a Sašo Taljat (+1,73 s). 

V súťaži deblkanoistov malo Slovensko v desaťčlennom finále kompletné trojnásobné zastúpenie. Tomáš Kučera s Jánom Bátikom obsadili napokon 5. priečku, bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov, ktorí obhajujú 2. miesto v celkovom poradí Svetového pohára z uplynulého ročníka, tentoraz klasifikovali na 8. pozícii. Najlepší zo sobotňajšieho semifinále Gauthier Klauss a Matthieu Peche z Francúzska sa po inkasovanej "päťdesiatke" museli uspokojiť s 9. miestom, v prípade bezchybnej jazdy by skončili hneď za súrodencami Hochschornerovcami. 

"Preteky boli naozaj náročné, pretože panovalo veľmi chladné počasie. Je ťažké zaberať, keď máte od zimy stuhnuté svaly. Usilovali sme sa zajazdiť čisto. Bolo dôležité ísť dobre, rýchlo a bezchybne," cituje hlas z víťaznej slovenskej lode tlačová správa ICF. 

SP v Cardiffe - finále - nedeľa - výsledky: 

C2: 1. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner 97,96 (0 trestných sekúnd), 2. David Florence, Richard Hounslow (V. Brit.) 99,49 (0), 3. Luka Božič, Sašo Taljat (Slovin.) 99,69 (0), 4. Timothy Baillie, Etienne Stott (V. Brit.) 100,30 (0), 5. Tomáš Kučera, Ján Bátik (SR) 101,52 (0), 6. Jonáš Kašpar, Marek Šindler (ČR) 101,93 (2),... 8.Ladislav Škantár, Peter Škantár (všetci SR) 107,17 (4)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies