Hochschorner chváli Sagana: Super, konečne mu to vyšlo!

NETKY.SK • 28 September 2015, 11:27 • 2 min
Hochschorner chváli Sagana: Super, konečne mu to vyšlo!

BRATISLAVA - "Super, konečne mu to vyšlo," takto spontánne pre TASR zareagoval na triumf Petra Sagana trojnásobný olympijský víťaz Peter Hochschorner. A úspešný vodný slalomár dodal: "Veľmi som mu to želal po všetkej tej smole, ktorú v tomto roku zažil, hlavne na Tour de France."

slovakia

left justify in out

Peter Sagan potešil tisíce ľudí na Slovensku a Petra Hochschornera špeciálne. "Sagan zo seba vieru vo vlastné sily nepretržite vyžaruje a vždy sa snaží vyhrať, to mi u neho najviac imponuje. Záveru sa nezľakol, on sa v dojazdoch doslova vyžíva a vždy niečo účinné vymyslí. Presne vedel, čo si môže dovoliť a trpezlivo čakal na príležitosť. Nezľakol sa, tento pojem asi ani nepozná. Bolo to o odvahe a o tom, že sa na nikoho nemôže spoliehať, len na vlastné sily."

 

Peter Sagan zaujme okamžite tým, že presne vie, na čo má. "Jeho sebadôvera je úžasná a touto vlastnosťou strháva do diania aj svojich priaznivcov. No a keďže stačí oprášiť bicykel, tak veľa ľudí po ňom siahne, inšpirovaná práve Petrom Saganom. Cyklistika je svetový boom, my sme precestovali veľa krajín a v mnohých sa považuje za hlavný dopravný prostriedok. Ak by u nás vytvorili mestá lepšie podmienky, tak by záujem o ňu nepochybne narástol a bicykel by sa oveľa viac využíval. Patrilo by sa, aby po takomto úspechu pribudli aj kilometre cestičiek pre cyklistov, ktoré chýbajú."

 

Aj Peter Hochschorner si bicykel, dopravný i tréningový prostriedok, obľúbil. "Často naň sadám, v rámci tréningu si odkrúžim nejaké koliečka pri hrádzi, do Gabčíkova. Takýmto spôsobom si ľudia budú určite úspech Petra Sagana často oživovať. Jeho popularita stúpne, počas roka bol dosť na očiach a toto zlato z neho v slovenskom športe urobilo celebritu prvej veľkosti."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona