Hnutie za nezávislosť Katalánska začalo distribuovať hlasovacie lístky

NETKY.SK • 24 September 2017, 18:30 • 2 min
Hnutie za nezávislosť Katalánska začalo distribuovať hlasovacie lístky

BARCELONA - Organizácie podporujúce regionálne hnutie za nezávislosť Katalánska začali dnes distribuovať približne milión hlasovacích lístkov týždeň pred nadchádzajúcim referendom o samostatnosti tohto španielskeho autonómneho spoločenstva, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Volebné lístky dostávajú oprávnení voliči v regionálnej metropole Barcelona a ďalších katalánskych mestách a komunitách. Povedal to dnes prezident spoločnosti Omnium Cultural Jordi Cuixart, podľa ktorého sa hlasovacie lístky rozdávajú na zhromaždení v Barcelone.

 

"Našou najsilnejšou zbraňou sú hlasovacie lístky. Nebudú schopní kontrolovať našu demokraciu," povedal Cuixart vo svojom prejave na vystúpení v Barcelone. "Tu máte škatule s hlasovacími lístkami a žiadame vás, aby ste ich rozdávali po Katalánsku," vyzval. V Katalánsku prebieha tzv. "maratón za demokraciu", ktorý usporiadali podporovatelia odčlenenia Katalánska od Španielska.

 

V uliciach Barcelony a ďalších mestách v Katalánsku pokračujú dnes rôzne demonštrácie a protesty podporovateľov myšlienky za samostatnosť. Vláda v Madride považuje referendum o nezávislosti Katalánska za protiústavné, štátna polícia preto v uplynulom týždni skonfiškovala takmer 10 miliónov volebných lístkov nachystaných na plebiscit plánovaný na 1. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies