Hnutie SPD Tomia Okamuru v prvom kole Babišovu menšinovú vládu nepodporí

NETKY.SK • 21 December 2017, 12:11 • 2 min
Hnutie SPD Tomia Okamuru v prvom kole Babišovu menšinovú vládu nepodporí

PRAHA - Okamura licituje: jeho SPD zatiaľ nezahlasujú za dôveru pre vládu nového českého premiéra Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Hnutie Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru nepodporí menšinovú vládu nového českého premiéra Andreja Babiša, o dôvere ktorej sa bude v parlamente hlasovať 10. januára. Okamura to oznámil po štvrtkovom hodinovom stretnutí s vedením ANO.

 

Okamura zároveň zdôraznil, že druhé kolo je otvorené a jeho hnutie chce ďalej rokovať. Pre Okamuru je napríklad neprijateľná ministerka obrany Karla Šlechtová, ktorá SPD kritizovala ako fašistickú stranu.

 

"Rozhodli sme sa, že táto strana nespĺňa programové a personálne predstavy hnutia SPD. Menšinovú vládu nepodporíme ani odchodom zo sály, ani iným spôsobom," povedal Okamura. Napriek tomu podľa neho existuje veľa bodov, na ktorých sa SPD a ANO zhodnú, ako napríklad zoštátnenie exekútorov.

 

Problém pre Okamuru predstavuje okrem iného ministerka Šlechtová, ktorá v diskusii v TV Barrandov povedala, že SPD je možno fašistická strana. Šlechtová by sa podľa Okamuru mala za svoje slová ospravedlniť.

 

Okamura na záver pripomenul, že jeho hnutie chce o programe ďalej rokovať: "Druhé kolo je otvorené."

 

Babiš sa už v rámci hľadania podpory pre svoju menšinovú vládu zišiel so zástupcami skoro všetkých parlamentných strán. Ostávajú už len Piráti, s ktorými má mať stretnutie vo štvrtok. Následne mal rokovať s TOP 09, to ale ANO zrušilo, dodal server Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies