Hnutie piatich hviezd nechce opustiť EÚ ani eurozónu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 18:04 • 2 min
Hnutie piatich hviezd nechce opustiť EÚ ani eurozónu

RÍM - Aj keď Taliansko po nedávnych parlamentných voľbách zrejme nebude mať tak skoro novú vládu, líder Hnutia piatich hviezd (M5S) Luigi Di Maio v utorok uviedol, že jeho prvá zahraničná cesta vo funkcii premiéra by viedla do Bruselu.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov subjekt, ktorý sa 4. marca stal najsilnejšou samostatnou politickou silou v krajine, i keď vo voľbách triumfoval stredopravý blok, nechce ani vystúpenie Talianska z Európskej únie, ani opustenie spoločnej európskej meny.

 

Hnutie piatich hviezd, ako ubezpečil podľa tlačovej agentúry DPA Luigi Di Maio (31), si neželá izoláciu Talianska a chce zostať spojencom Západu. "Máme program, ktorý nie je extrémistický," zdôraznil.

 

Predstaviteľ populistickej strany, ktorá nedisponuje väčšinou na vytvorenie vládneho kabinetu, súčasne poznamenal, že jeho hnutie je pripravené rokovať s inými subjektmi o vecných otázkach. Ak sa však vládu nepodarí vytvoriť, Hnutie piatich hviezd nemá obavy ani z prípadných predčasných volieb, dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies