Hnutie Pegida očakáva zvýšenú účasť na demonštrácii v Drážďanoch

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:30 • 2 min
Hnutie Pegida očakáva zvýšenú účasť na demonštrácii v Drážďanoch

DRÁŽĎANY - Nemecké protiislamské hnutie Pegida očakáva zvýšenú účasť na dnešnom zhromaždení svojich priaznivcov, ktoré sa koná každý pondelok v Drážďanoch.

slovakia

left justify in out

Demonštrácia sa bude konať len tri dni po krvavých teroristických útokoch v Paríži.

 

Hnutie Pegida, teda Vlasteneckí Európania proti Islamizácii Západu, organizuje svoje pravidelné protestné zhromaždenia v saskej metropole už zhruba rok, píše agentúra DPA.

 

Na minulotýždňovej demonštrácii sa zúčastnilo 8500 ľudí, za uplynulé dva mesiace však účasť na protestoch Pegidy dosiahla 15.000 až 20.000 osôb. Pegida zvolala dnešné stretnutie pred drážďanskou Semperovou operou na 18.30 h prostredníctvom Facebooku.

 

Popularitu zhromaždení Pegidy posilnila utečenecká kríza, ktorá vzbudzuje obavy verejnosti z nárastu pravicového radikalizmu. Líder hnutia Lutz Bachmann odstúpil tento rok po tom, ako prenikla na verejnosť fotografia, na ktorej pózuje s výzorom pripomínajúcim nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies