Hnutie OĽaNO odmieta odchod Igora Matoviča z vlády a apeluje na SaS, aby sa vrátila k rokovaniam

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 13:58 • 2 min
Hnutie OĽaNO odmieta odchod Igora Matoviča z vlády a apeluje na SaS, aby sa vrátila k rokovaniam

BRATISLAVA - Členovia strany Obyčajných ľudí a nezávislých osobností stoja za svojim predsedom a žiadajú stranu Slobodu a Solidaritu, aby začali rokovať.

slovakia

left justify in out

Republiková rada SaS od rána zasadá a rokuje o tom, či zotrvá vo vládnej koalícii. Podľa kuloárnych informácií je možné, že svoje zotrvanie vo vláde Eduarda Hegera podmienia okamžitým odchodom Igora Matoviča. Rozhodnutie by mali zverejniť dnes v popoludňajších hodinách na tlačovej konferencii. 

 

Prečítajte si aj: Minister Jaroslav Naď víta rozhodnutie Fínska a Švédska

 

Vyjadrenie OĽaNO

 

Hnutie odmieta prípadnú požiadavku SaS na odchod Igora Matoviča z vlády.  

 

 „Žiadate opäť odchod predsedu hnutia OĽANO z vlády. Vaša požiadavka je v príkrom rozpore s koaličnou zmluvou a hnutie OĽaNO s ňou nesúhlasí a taktiež určite nebude hlasovať za predčasné voľby," uviedli členovia strany a dodali, že odmietajú tvrdenia SaS, že Matovič pri balíčku pomoci rodinám 'vulgárne zneužil legislatívny proces' a presadil ho s opozíciou, či to, že ním rozvrátil verejné financie. 

 

img

 

Povalenie vlády 

 

Podľa členov hnutia tiež nie je pravda, že početné spory v koalícii sú vinou len ich predsedu Igora Matoviča.  Niet pochýb, že sú zbytočné a úplne zbytočne prekrývajú všetko dobré, čo sme spolu spravili," uviedli ďalej v liste. Taktiež zdôraznili, že v súčasnej situácii ide o všetko a SaS na Republikovej rade rozhodne o budúcnosti Slovenska.

 

Ďalšie povalenie vlády bude viesť ešte k horšiemu výsledku, ako to bolo v roku 2012, a to, že k Ficovi a Pellegrinimu sa do koalície pridajú fašisti z Republiky. Uvrhnete Slovensko do katastrofy," upozornilo hnutie a vyzvalo SaS, aby to nerobila. Vráťte sa na rokovania koaličných rád a poďte spolu s nami prijímať dôležité rozhodnutia na pomoc ľuďom," uzavreli členovia OĽaNO s tým, že dobro krajiny je viac ako osobné spory.

 

img

 

Prelomenie veta

 

Spory v koalícii sa naplno opäť rozhoreli  po tom, ako poslanci Národnej rady SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča. SaS sa následne opätovne odmietla zúčastňovať koaličných rád.

 

Matovič vyzval SaS na uzmierenie a na tlačovej konferencii sa Richardovi Sulíkovi a členom SaS ospravedlnil. Predseda strany Sloboda a Solidarita, Richard Sulík, však následne predstúpil pred novinárov s tým, že o všetkom rozhodne dnes republiková rada SaS. 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Firma na Orave musí prepustiť 150 zamestnancov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies