Hnutie NOVA sa aktívne zapojí do podpory kandidatúry Andreja Kisku

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 16:59 • 2 min
Hnutie NOVA sa aktívne zapojí do podpory kandidatúry Andreja Kisku

BRATISLAVA - V druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa bude konať v sobotu 29. marca, sa stretne súčasný premiér SR Robert Fico s občianskym kandidátom Andrejom Kiskom.

slovakia

left justify in out

Hnutie NOVA sa aktívne zapojí do podpory kandidatúry Andreja Kisku, ktorý sa dostal spolu s premiérom Robertom Ficom do druhého kola prezidentských volieb. Lídri hnutia budú až do moratória obchádzať viaceré okresné a krajské mestá a rozdávať noviny Moderné Slovensko, ktorých marcové číslo sa venuje práve druhému kolu prezidentských volieb. Agentúru SITA o tom informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA.

 

"Pre budúcnosť Slovenska je oveľa dôležitejšie, aby bol budúci prezident čestný a charakterný človek ako to, či má fotku s Barackom Obamom," vyhlásil po dnešnom rokovaní predsedníctva hnutia NOVA jeho líder Daniel Lipšic na margo kritiky Roberta Fica na adresu podporovateľov Andreja Kisku. Podľa hnutia NOVA je po prvom kole prezidentských volieb na Slovensku reálna nádej, že najvyšší ústavný činiteľ v štáte nebude predĺženou rukou vlády jednej strany a oligarchov, ktorí ju ovládajú. "Hnutie NOVA urobí maximum pre to, aby zmobilizoval svojich členov a sympatizantov zúčastniť sa na voľbách a odovzdať svoj hlas Andrejovi Kiskovi," píše sa v stanovisku hnutia. Svoju plnú podporu občianskemu kandidátovi Andrejovi Kiskovi hnutie NOVA vyjadrilo už v nedeľu 16. marca po prvom kole prezidentských volieb. 

 

V prvom kole prezidentských volieb zvíťazil súčasný premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico, nezískal však nadpolovičnú väčšinu platných odovzdaných hlasov. Nový prezident vzíde z druhého kola volieb, v ktorom sa Fico stretne s občianskym kandidátom Andrejom Kiskom. Fico získal 531 919 hlasov (28 percent), Andreja Kisku volilo 455 996 občanov (24 percent). Volebná účasť bola 43,4 percenta, platných odovzdaných hlasov bolo 1 899 332, oznámila na tlačovej besede Ústredná volebná komisia (ÚVK). Druhé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 29. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies