Hnutie KDH žiada premiéra, aby sa s vyšetrovaním ministra Mikulca obrátil na generálneho prokurátora

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 19:00 • 2 min
Hnutie KDH žiada premiéra, aby sa s vyšetrovaním ministra Mikulca obrátil na generálneho prokurátora

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger by mal požiadať Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aby sa ujala dozorovania nad vyšetrením podozrení z trestných činov najvyšších štátnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Kresťanskodemokratické hnutie tak reaguje na nahrávku rozhovoru k údajnému úplatku pre ministra vnútra Romana Mikulca. Ten sa mal odohrať medzi ním, exriaditeľom Národnej kriminálnej agentúry Branislavom Zurianom a exriaditeľom finančnej správy Františkom Imreczem. 

 

img

 

Prečítajte si: Polícia SR upozorňuje na HOAX o Romanovi Mikulcovi! Vraždu generála Lučanského si NEOBJEDNAL!

Zodpovednosť za riadenie a stav Slovenska je z pozície ministra vnútra natoľko zásadná, že akékoľvek podozrenia z trestného činu musia byť vyšetrené tak, aby závery nevzbudzovali žiadne pochybnosti a musí k nim dôjsť v čo najkratšom čase,“ uviedol predseda KDH Milan Majerský.

 

img

 

Dozorovanie vyšetrovania musí podľa neho prejsť do rúk generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Požiadať o to má sám Heger. „Bol by to jasný signál, že vláda je odhodlaná urobiť všetko pre to, aby sa prípad prešetril maximálne transparentne,“ dodal predseda KDH.

 

img

Bývalý riaditeľ NAKA Branislav Zurian v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní povedal, že odsúdený bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech mu hovoril, že Mikulec údajne zobral niekoľko tisíc eur „za nejaký IT systém, ešte keď pôsobil vo Vojenskom spravodajstve“.

 

Mohlo by vás zaujať: VIDEO: Ak by mala NAKA informácie, začala by Mikulca vyšetrovať. SMER-SD však naďalej požaduje jeho odvolanie

 

Čechovi to údajne povedal bývalý šéf finančnej správy František Imrecze. Mikulec uviedol, že mu nie je jasné, prečo Zurian, ako šéf NAKA, informáciu o úplatku nezačal oficiálne vyšetrovať. Za rovnako nejasné považuje, prečo na nahrávke povedal Františkovi Imreczemu, že si ich rozhovor nenahráva, hoci nahrával, ak vedel, že tým bude dôkaz zmarený. „Pán Zurian ako riaditeľ NAKA mal všetky možnosti a prostriedky, aby to všetko spravil v súlade so zákonom,“ povedal Mikulec. Šéf rezortu vnútra zopakoval, že informácia, že by vzal nejaký úplatok, nie je pravdivá a že je to snaha o jeho účelovú diskreditáciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona