Hnutie KDH je v smútku, snem nezačal tradične ľudovkou

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 10:47 • 2 min
Hnutie KDH je v smútku, snem nezačal tradične ľudovkou

BRATISLAVA – Bez ľudovej hudby, ktorá tradične vítala delegátov na predošlých snemoch KDH, sa dnes v Ružomberku schádzali kresťanskí demokrati.

slovakia

left justify in out

Tí majú popoludní rozhodnúť o novom predsedovi hnutia. Dvadsiateštvrté snemovanie KDH sa začalo tradične slovenskou štátnou hymnou. Duchovné zamyslenie predniesol jezuita František Kovaľ.


Bývalý predseda poslaneckého klubu KDH v parlamente Pavol Abrhan v úvodne snemu kritizoval, že snem je pre médiá zatvorený. Navrhol, aby médiá mohli byť prítomné na celom sneme alebo aspoň počas prejavov kandidátov na predsedu hnutia. Delegáti Abrhanov návrh väčšinou podporili. Snem tak nebude za zatvorenými dverami, ako pôvodne navrhovalo vedenie hnutia.

 

Bývalému trnavskému primátorovi Štefanovi Bošnákovi sa zas nepozdávalo, aby ak sa nezvolí predseda v prvej voľbe z doteraz navrhnutých piatich kandidátov, v druhej voľbe by pôvodní kandidáti nemohli kandidovať. Jeho návrh však neprešiel.


Ešte pred voľbou nového predsedu s prejavmi vystúpia zastupujúci predseda hnutia Pavol Zajac a štyria čestní hostia. Medzi čestnými hosťami je aj Ján Figeľ, pod ktorého vedením KDH vypadlo z parlamentu. Z tohto dôvodu niekoľko dní po voľbách odstúpil z funkcie predsedu. Okrem neho ako čestní hostia sú pozvaní aj jeho dvaja predchodcovia Ján Čarnogurský a Pavol Hrušovský. Jediným hosťom zo zahraničia je predseda českej KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona