Hnutie KDH je rado, že mu Procházka vráti mandát

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 12:32 • 2 min
Hnutie KDH je rado, že mu Procházka vráti mandát

BRATISLAVA - KDH je rado, že Radoslav Procházka vráti hnutiu poslanecký mandát, ktorý získalo vo voľbách od občanov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Abrhan, KDH berie na vedomie toto rozhodnutie Procházku. „KDH bude silnejšou a razantnejšou stranou v NR SR pri presadzovaní dobrých riešení pre ľudí na Slovensku,“ uviedol.

 

SaS podľa jej predsedu Richarda Sulíka nečakala, že sa Procházka miesto zjednotenia roztrieštených konzervatívnych síl pokúsi založiť vlastnú stranu. "Ale ak sa mu to podarí z tejto novej pozície, môže to byť pre vytvorenie funkčnej alternatívy voči Smeru užitočné. Ďalšie trieštenie by bolo tým najhorším, čo Slovensko potrebuje," myslí si Sulík. 

 

Procházka dnes oznámil, že sa vzdá poslaneckého mandátu, lebo zakladá novú stranu. Mandátu sa však nevzdá hneď, ale až po skončení májovej schôdze, teda niekedy v máji, alebo v júni. Na jeho miesto by do parlamentu mal nastúpiť prvý náhradník z KDH Marián Radošovský. Procházka totiž kandidoval na post poslanca NR SR za Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), to však vo februári 2013 opustil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona