Hnutie Hamas získalo protilietadlové strely, tvrdí premiér Netanjahu

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:32 • 2 min
Hnutie Hamas získalo protilietadlové strely, tvrdí premiér Netanjahu

Hnutie Hamas získalo protilietadlové strely, tvrdí premiér Netanjahu

slovakia

left justify in out

img

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyhlásil, že lídri palestínskeho hnutia Hamas ovládajúci pásmo Gazy získali protilietadlové strely, ktoré ohrozujú izraelské lietadlá.
      Ak je toto zistenie správne, vo vývoji situácie v Gaze môže nastať zvrat. Doposiaľ totiž platilo, že izraelské letectvo tam dlhodobo, úspešne a ľubovoľne útočilo na ciele bez obáv, že jeho stroje by mohli nepriatelia zostreliť.
      Výroky premiéra Netanjahua sú prvými otvorenými vyjadreniami izraelského predstaviteľa, že Hamas vlastní sofistikované zbrane - hoci predstavitelia izraelskej bezpečnosti majú už dlho takéto podozrenie.
      Netanjahu dnes vystúpil s príhovorom pred svojou pravicovou stranou Likud. Uviedol tiež, že mierová dohoda s Palestínčanmi by mala obsahovať aj bezpečnostné opatrenia proti tejto hrozbe.
      Izraelský premiér povedal členom strany, že vzdušné sily sa teraz kvôli raketovej hrozbe snažia lietať popri hraniciach s pásmom Gazy.
      Hamas tieto informácie nekomentoval.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies