Hnutie ANO zvýšilo podľa prieskumu náskok pred ČSSD

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 06:56 • 2 min
Hnutie ANO zvýšilo podľa prieskumu náskok pred ČSSD

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša si podľa najnovšieho volebného modelu Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM) ďalej upevnilo postavenie na čele rebríčka volebných preferencií.

slovakia

left justify in out

V marci by nielenže opäť vyhralo parlamentné voľby so ziskom 33 percent hlasov, ale druhú Českú stranu sociálnodemokratickú (ČSSD) by porazilo o sedem percent. Informoval o tom internetový portál Novinky.cz.

 

Podľa prieskumu by tretiu priečku obsadili českomoravskí komunisti z KSČM, ktorých by volilo 11 percent respondentov, nasledujú ľudovci z KDU-ČSL (8,5 percenta), TOP 09 (osem percent) a Občianska demokratická strana (6,5 percenta).

 

Do parlamentu by sa už nedostali Česká pirátska strana či Strana zelených (zhodne po dve percentá), ale ani momentálne parlamentné hnutie Úsvit priamej demokracie (1,5 percenta).

Volebná účasť by podľa prieskumu dosiahla 60 percent.

 

Reprezentatívny prieskum CVVM sa uskutočnil v dňoch 2.-9. marca na vzorke 1001 občanov ČR vo veku nad 15 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies