Hnutie ANO si naďalej udržuje postavenie najsilnejšieho politického subjektu

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 21:12 • 2 min
Hnutie ANO si naďalej udržuje postavenie najsilnejšieho politického subjektu

PRAHA - Voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR by podľa májového prieskumu verejnej mienky agentúry Median vyhralo hnutie ANO ministra financií ČR, podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša, ktoré by podporilo 25,5 percenta voličov, kým Českú sociálnodemokratickú stranu (ČSSD) by uprednostnilo 22 percent oslovených občanov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes internetový server Novinky.cz.

 

Rozdiel medzi ANO a ČSSD činí aktuálne asi 3,5 percentného bodu a v ostatnom štvrťroku je mierne vyšší ako na sklonku minulého roka.

 

Na ďalších priečkach by sa podľa aktuálneho prieskumu spomínanej agentúry umiestnili českomoravskí komunisti z KSČM (14 percent), TOP 09 a Občianska demokratická strana (ODS) so zhodným ziskom 8,5 percenta hlasov. Hranicu zvoliteľnosti by prekročili ešte ľudovci z KDU-ČSL so ziskom siedmich percent hlasov.

 

Pod hranicou zvoliteľnosti by naopak zostali Strana zelených (3,5 percenta), Úsvit a Česká pirátska strana, ktoré by zhodne podporilo 2,5 percenta respondentov prieskumu, ako aj hnutie Sloboda a priama demokracia Tomia Okamuru so ziskom dvoch percent hlasov.

 

Volebná účasť by činila podľa Medianu 59,5 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies