Hnutie ANO by zvíťazilo vo voľbách s takmer 10-percentným náskokom

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 07:58 • 2 min
Hnutie ANO by zvíťazilo vo voľbách s takmer 10-percentným náskokom

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša by v máji 2014 vyhralo voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR so ziskom 33 percent hlasov a s takmer desaťpercentným náskokom pred Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD), ktorú by podľa prieskumu CVVM podporilo 23,5 percenta oslovených voličov.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií internetového serveru Novinky.cz, podľa prieskumu by tretiu priečku obsadili českomoravskí komunisti z KSČM, ktorých by volilo 12,5 percenta respondentov pred TOP 09 (deväť percent) a ľudovcami z KDU-ČSL (osem percent).
      

Cez päťpercentnú hranicu zvoliteľnosti by sa ešte tesne dostala Občianska demokratická strana (ODS) pod ňou by však zostali hnutie Úsvit priamej demokracie Tomia Okamuru, piráti, zelení, ako aj slobodní.
      

Prieskum predpokladá volebnú účasť 61 percent (31 percent sa vyjadrilo, že by volilo určite, ďalších 30 percent skôr áno). Naopak, takmer štvrtina oslovených (23 percent) bola rozhodnutá nevoliť, ďalších desať percent by tiež skôr nevolilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies