Hnutie ANO Andreja Babiša by aj v novembri 2014 vyhralo voľby do snemovne

NETKY.SK • 20 November 2014, 18:51 • 2 min
Hnutie ANO Andreja Babiša by aj v novembri 2014 vyhralo voľby do snemovne

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu Andreja Babiša by aj v novembri 2014 vyhralo voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, a to so ziskom 30 percent hlasov a päťpercentným náskokom pred Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov aktuálneho prieskumu verejnej mienky CVVM, ktoré dnes zverejnil internetový portál Novinky.cz.
     

Podľa správy by tretiu priečku obsadili českomoravskí komunisti z KSČM, ktorých by volilo 13 percent respondentov, pred TOP 09 (7,5 percenta), ľudovcami z KDU-ČSL (rovnako 7,5 percenta) a Občianskou demokratickou stranou (ODS) so ziskom 6,5 percenta hlasov.
     

Cez päťpercentnú hranicu zvoliteľnosti by sa už nedostalo aktuálne parlamentné hnutie Úsvit priamej demokracie (2,5 percenta), ale ani piráti či zelení, ktorých zisk by sa pohyboval medzi jedným a dvoma percentami hlasov.

     

Na otázku o účasti na voľbách pozitívne odpovedalo 58 percent oslovených, ďalších 37 percent by však k volebným urnám nezamierilo, kým zvyšok nemá o veci ešte jasno.
     

Ako vyplýva z údajov na webovej stránke Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM), prieskum sa uskutočnil v dňoch 3.-10. novembra a zapojilo sa do neho takmer 1100 občanov ČR vo veku nad 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona