Hnutia Hamas i Hiznalláh odsúdili útoky islamistov vo Francúzsku

NETKY.SK • 11 Január 2015, 09:43 • 2 min
Hnutia Hamas i Hiznalláh odsúdili útoky islamistov vo Francúzsku

GAZA - Hnutie Hamas, ktoré ovláda palestínske pásmo Gazy, v sobotu prostredníctvom vyhlásenia odsúdilo tohtotýždňové útoky islamistických radikálov vo Francúzsku s tým, že pre "zabíjanie nevinných" neexistuje ospravedlnenie.

slovakia

left justify in out

Palestínske islamistické hnutie, ktoré väčšina západných štátov označuje za teroristickú organizáciu, súčasne kritizovalo Izrael za pokusy prirovnať aktivity Hamasu k násilnostiam vo Francúzsku.
      

Podľa Hamasu, ktorý v lete viac ako 50 dní v pásme Gazy viedol vojnu s izraelskou armádou, by Izrael mal za zločiny spáchané v tom čase na palestínskom území predstúpiť pred Medzinárodný trestný súd (ICC). 
      

Palestínska samospráva sa členom ICC stane 1. apríla a môže žiadať, aby súd prešetril akékoľvek vojnové zločiny spáchané na palestínskom území. 
      

Izrael nie je členom ICC, ale jeho občania môžu byť vzatí na zodpovednosť za sporné aktivity spáchané na palestínskom území, rovnako ako aj Palestínčania, ktorí sa dopustili trestných činov v Izraeli.      
      

Vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh v piatok vyhlásil, že útoky trojice islamistov vo Francúzsku narobili islamu viac škody než ktorákoľvek z karikatúr alebo kníh, čo bol odkaz na útok na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorý bol povestný nevyberanými útokmi na islam, ale rovnako ostro útočil aj na iné vierovyznania či politikov. Dvojica islamistov v redakcii zastrelila 12 ľudí, vrátane šéfredaktora a kľúčových karikaturistov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies