HME: Slovenskí atléti v kvalifikáciách so sklamaním

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 16:13 • 2 min
HME: Slovenskí atléti v kvalifikáciách so sklamaním

Belehrad - Ohlasy niektorých slovenských atlétov, ktorí nezvládli úvodné kvalifikačné kolá, boli plné sklamania, no objavila sa aj, najmä u mladých, spokojnosť z veľkej skúsenosti, akú im doprial štart na HME v Belehrade.

slovakia

left justify in out

Matúš Talán v rozbehu na 800 m zvládol svoju premiéru na HME s dávkou sklamania. "Skúsenosť je to dobrá a ešte na takejto úrovni, no úplne som ju nevyužil, je to sklamanie. Od začiatku som sa necítil uvoľnene, do 500 m sa tempo dalo udržať, no keď súperi zrýchlili, už som sa trápil a modlil, aby som vôbec dobehol."

 

Stanislava Lajčáková ocenila po rozbehu na 60 m prek. holý štart na šampionáte. "To bolo niečo neskutočné, veľký zážitok bežať so svetovou rekordérkou. Zo všetkého som sa tešila, aj keď z času som trochu sklamaná, lebo som chcela zabehnúť osobák. Byť v strede obklopená takými super pretekárkami bol naozaj zážitok. V lete na dvadsaťtrojke by to mohlo byť ešte lepšie."

 

Jozefa Repčíka pred HME oslabila choroba a rozbeh na 800 m nezvládol. "Neviem, čo povedať, dúfal som, že choroba mi príliš neublížila, no z času som hotový, je to k.o. Päť dní som ležal v posteli, nebudem sa na to vyhovárať, bolo to však nad moje sily. Jednoducho to bolo zlé, ťažko teraz niečo hodnotiť. Sezóna vyzerala dobre, no keď týždeň pred odchodom ochoriete, to sa ťažko dobieha."

 

Trojskokanka Dana Velďáková svoj ôsmy štart na HME zvládla vcelku dôstojne, aj keď nepostúpila. "Musím povedať, že mini cieľ bol 13,75. Skákalo sa mi dobre, no nevychádzal mi správny odraz na palubovke. Nie som nespokojná, skočila som na čo mám a keby mi aj vyšiel nejaký perfektný skok, priblížila by som sa na 13,90, možno by som sa radovala, alebo bola o to viac sklamaná. Škoda, že nie sme vonku, tam postupuje dvanástka, no súperky boli veľmi dobré."

 

Príjemným prekvapením bola v rozbehu na 800 m Alexandra Štuková, ktorá svoj druhý štart na HME premenila na postup do semifinále s výrazne zlepšeným osobným rekordom. "Zo začiatku som si myslela, že sa bude bežať rýchlejšie. Chcela som sa vyviezť s nimi a v závere vyskúšať finiš. V poslednom kole som začala zrýchľovať a do finišu som dala všetko, som veľmi šťastná."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies