HME: Hrašnová nepostúpila do finále súťaže guliarok

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 19:14 • 2 min
HME: Hrašnová nepostúpila do finále súťaže guliarok

PRAHA - Slovenskej reprezentantke Martine Hrašnovej sa nepodarilo postúpiť do finále súťaže guliarok na halových majstrovstvách Európy v atletike v Prahe.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovej popoludňajšej kvalifikácii hodila špecialistka na hod kladivom 13,39 m, čo stačilo na konečné 14. miesto. Hrašnovej sa nepodarilo ohroziť slovenský rekord 15,79 m, za ktorým na februárových M-SR zaostala len o 19 cm. 

 

Tridsaťjedenročná členka VŠC Dukla Banská Bystrica zažila na halovom kontinentálnom šampionáte premiéru, prvé dva pokusy mala neplatné, v treťom dosiahla 13,39 m. Pod holým nebom má zo súťaží kladivárok na ME už dve strieborné medaily. Hrašnová dlho v Prahe nepobudne. Hneď po súťaži odcestuje domov, aby pokračovala v prípravách na budúcotýždňový zimný Európsky pohár vo vrhoch v Leirii, kde sa predstaví už v tradičnom kladive. 

 

Napokon sa v kvalifikácii o osem miesteniek do finále predstavilo štrnásť guliarok, limit 17,85 m splnili len Maďarka Anita Mártonová (18,44) a Bieloruska Julia Leanciukovová (18,33). Ďalších šesť guliarok postúpilo na základe výkonov. Hrašnovej by na účasť v elitnej osmičke nestačil ani slovenský rekord, potrebných bolo aspoň 16,78 m. "Myslela som si, že sa súťaž bude vyvíjať trocha lepšie. Po prvých dvoch neplatných pokusoch som sa snažila o to, aby som mala aspoň nejaký zápis, moja účasť mala zmysel a neodišla som bez platného výkonu. Na vyššie priečky by som potrebovala výkon výrazne lepší ako je moje osobné maximum. Prvýkrát som sa stretla s kovovou guľou, u nás sa hádže s plastovou, ktorá sa drží inak v ruke. Nečakala som, že hodím tak málo, je to nepríjemné. Ale som štrnásta na ME, pri prvom štarte v kladive som bola 24.," uviedla Martina Hrašnová. 

 

V kvalifikácii diaľkarov skončil Tomáš Veszelka na 22. mieste výkonom 724 cm z druhej série. Ďalšie dva pokusy mal neplatné. Za svojím halovým osobným rekordom z februárového slovenského šampionátu v Bratislave zaostal 19-ročný člen VŠC Dukla B. Bystrica o 10 cm. Limit 800 cm nesplnil žiaden z diaľkarov, kvalifikáciu vyhral výkonom 797 cm Švéd Michel Tornéus. Prekvapením je finálová neúčasť jedného z favoritov Kafétiena Gomisa, ktorý skončil v kvalifikácii až štrnásty. "Boli to moje prvé veľké preteky medzi mužmi. Je to dobrá skúsenosť, tak dlho som nikdy nečakal na pokus. Nie som však spokojný. V treťom pokuse som riskoval, ale nevyšlo to. Pri druhom som to istil, nebol však vydarený. V rozcvičke som sa cítil dobre, čakal som preto oveľa viac," uviedol Tomáš Veszelka. 

 

Výsledky - halové majstrovstvá Európy v atletike v Prahe: 
ŽENY 

Guľa - kvalifikácia (8 najlepších do finále): 1. Anita Mártonová (Maď.) 18,44, 2. Julia Leanciuková 18,33, 3. Aľona Abramčuková (obe Bielor.) 17,80,... 14. Martina Hrašnová (SR) 13,39 

MUŽI 
Diaľka - kvalifikácia: 1. Michel Tornéus 797, 2. Andreas Otterling (obaja Švéd.) 796, 3. Pavel Šalin (Rus.) 794,... 24. Tomáš Veszelka (SR) 724



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona