Hlohovský a Lukšík oslavujú titul Slovana bez vlasov

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:24 • 2 min
Hlohovský a Lukšík oslavujú titul Slovana bez vlasov

BRATISLAVA - Kuriozitou majstrovských osláv v tábore futbalistov ŠK Slovan Bratislava boli aj dvaja čerstvo holohlaví Filipovia - Hlohovský a Lukšík.

slovakia

left justify in out

Zhodou okolnosti hráči, ktorých poznávacím znamením počas corgoňligových duelov v práve končiacom sa súťažnom ročníku najvyššej slovenskej súťaže boli čelenky vo vlasoch. Nimi si obaja krotili neposlušné hrivy, ktoré starostlivo pestovali dlhé roky. Oslavy rekordného siedmeho titulu majstra Slovenska v ére samostatnosti však už 24-ročný Hlohovský a o štyri roky starší Lukšík absolvovali bez vlasov.

"Je to trochu také rozhárané. Majstrovský titul od zápasu v Zlatých Moravciach oslavujeme postupne a na etapy. Podľa mňa si to však treba ešte užiť, lebo je to super vec," povedal Filip Hlohovský, autor desiatich gólov Slovana (8 v lige + 2 v domácom pohári) v ročníku 2012/2013, na margo niekoľkofázových majstrovských posedení. 

"Vedeli sme, že po stredajšom zápase s Nitrou nám odovzdajú pohár, tak sme si pred týmto zápasom boli trochu sadnúť a zabaviť sa. Ale vôbec sme to nepreháňali, lebo sezóna sa ešte neskončila. My by sme ju radi dohrali tak, ako sa patrí na úradujúcich majstrov Slovenska. Veľké oslavy pre nás všetkých veľmi vzácneho double budú až po skončení celého ročníka, až po nedeľňajšom dueli v Banskej Bystrici," tvrdil rodák z Trenčína, ktorý ešte detailne nepozná ich scenár. 

"Musíme sa nejako dohodnúť a všetko si dokonale užiť. Sú to moje prvé oslavy, takže v podstate ani neviem, čo ma na nich čaká. Musím sa učiť od chlapcov, ktorí s tým už majú ako futbaloví šampióni bohaté skúsenosti. Samozrejme, že sa rád poučím. Napríklad od Igora Žofčáka, Juraja Halenára alebo Matúša Putnockého," tvrdil Filip Hlohovský, ktorý do Slovana prišiel pred začiatkom sezóny 2012/2013 z AS Trenčín. "Ja som išiel do Slovana s túžbou vybojovať si v jeho drese nejakú cennú trofej, prvú v mojom živote. A keďže hneď v prvej sezóne v drese Slovana som získal double, sú to pre mňa nesmierne vzácne okamihy. Ide o trofeje, s ktorými som síce rátal, ale nie tak skoro. Momentálne som však veľmi šťastný," neskrýval radosť jeden z kľúčových hráčov nového futbalového majstra Slovenska. Na otázku, kedy sa v tejto sezóne lámal chlieb v najvyššej domácej súťaži, F. Hlohovský skonštatoval: "Podľa mňa už na jeseň, tú sme mali veľmi dobrú. A rovnako super nám vyšli aj prvé štyri kolá jarnej časti. V závere sme si náš rozhodujúci náskok už viac-menej udržiavali."

Jeho menovec Filip Lukšík, ktorý by sa mal po ročnom hosťovaní v Slovane vrátiť do svojho bývalého pôsobiska, holandského tímu ADO Den Haag, doplnil: "Z titulu máme obrovskú radosť. Myslím si, že každý športovec sa aspoň raz v kariére chce tešiť z majstrovského titulu a túži po tom, aby sa mu to podarilo." Krajný obranca, ktorý sa rád zapájal aj do ofenzívy, sa vyjadril aj k posledným duelom, v ktorých sa rozhodovalo o primáte: "Podľa mňa titul nie je iba o poslednom zápase. Je to záležitosť celej sezóny. My sme mali stále na jar o sedem bodov viac ako druhá Senica. Dôležitý bol náskok, ktorý sme si vybudovali cez zimu. To bolo zo všetkého najdôležitejšie. Potom prišla aj taká pohoda, čo sa odrazilo počas nie celkom zvládnutých zápasoch v Trenčíne a doma s Ružomberkom, či nedávno v Zlatých Moravciach. Tam sme však už vedeli, že sme majstri. Prehra s FC ViOn 0:1, našťastie, už nič neriešila."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies