Hlohovského potešila nominácia, Uganda aj preňho neznáma

NETKY.SK • 3 Január 2017, 08:51 • 2 min
Hlohovského potešila nominácia, Uganda aj preňho neznáma

SENEC - Medzi 17 hráčmi z najvyššej domácej futbalovej súťaže, ktorí sú v kádri trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na blížiaci sa pobyt v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch a dva prípravné duely - oficiálny proti Ugande (8. 1. o 16.30 h SEČ) a neoficiálny so Švédskom (12. 1. o 13.45 h SEČ) - figuruje aj Filip Hlohovský. Dvadsaťosemročný stredopoliar MŠK Žilina (nar. 13. júna 1988) prispel 14 gólmi a 8 asistenciami k jesennému líderskemu postaveniu klubu spod Dubňa v tabuľke Fortuna ligy 2016/2017.

slovakia

left justify in out

"Jeseň bola určite vynikajúca. Ako mužstvo sme šliapali výborne. Máme veľa bodov, dali veľa gólov. Mne osobne sa darilo strelecky, mal som aj nejaké prihrávky. Táto nominácia je odmena za drinu, čo v klube predvádzame na tréningoch každý deň. Je to neuveriteľný pocit, každý futbalista chce reprezentovať svoju krajinu," vyjadril sa Hlohovský na pondelňajšom popoludňajšom zraze v Senci. Hráčovi, narodenému v Handlovej, ktorý v doterajšej seniorskej kariére okrem Žiliny účinkoval v Trenčíne, Slovane Bratislava i Senici, sa už cnelo za futbalom. "Pred Vianocami mi písali známi, že som v nominácii. Potom som si to prečítal aj na internete. Určite to bolo príjemné a veľmi ma to potešilo," uviedol šikovný krídelník a doplnil: "Neprekáža mi, že zraz je hneď na začiatku nového roka. Už od Vianoc som sa tešil, nech sme už tu v Senci a opäť hráme futbal. V decembri som trochu oddychoval, potom však aj individuálne trénoval a tešil sa na prípravu s chalanmi."

 

V slovenskom výbere je až poltucet futbalistov z MŠK Žilina, ešte aj Denis Vavro, Martin Králik, Jakub Holúbek, Michal Škvarka a Miroslav Káčer. "Áno, je nás na tomto zraze naozaj dosť. Obraz toho, ako sme zaberali počas jesennej časti tejto sezóny. Sme za to radi. Verím, že budeme dobre reprezentovať aj Slovensko." Kouč A-tímu SR Ján Kozák počas pondelňajšej tlačovej konferencie v Senci skonštatoval, že kapitánom v SAE bude pravdepodobne jeden z trojice Martin Dúbravka, Hlohovský alebo Roman Gergel. "Uvidíme, ako sa tréner rozhodne," reagoval Hlohovský a podotkol: "Ja som rád, že v tomto tíme môžem byť a hrať za Slovensko. Pokúsim sa odovzdať maximum. Verím, že si futbal užijeme v SAE na ihrisku aj výsledkovo a budeme dôstojne reprezentovať."

 

Švédsko ako krajina Európy aj z futbalovej stránky vyznieva pre Slovensko známejšie ako Uganda. "Zatiaľ o tomto africkom súperovi neviem nič. Tréneri nám však určite niečo povedia. Proti Ugande to však nebude jednoduchý zápas. Vieme, že sa pripravujú na Africký pohár národov. Očakávam náročný duel, ale verím, že ho zvládneme," dodal bývalý mládežnícky reprezentant Filip Hlohovský, ktorý si môže pripísať premiérový štart v najcennejšom drese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona